hiša morja na dunaju
Utrip mesta · arhitektura

V dunajskem akvariju Hiša morja so odprli deset metrov dolg steklen predor, kjer bodo obiskovalci lahko v oči zrli morskim psom in številnim drugim ribam iz Atlantskega oceana.

S pol milijona litri prostornine se Hiša morja na Dunaju ponaša z največjim morskim akvarijem v Avstriji. Zdaj so v njem zgradili še desetmetrski stekleni predor, ki vodi skozi akvarij in v katerem lahko obiskovalci podvodni svet opazujejo z vseh zornih kotov. Tak predor naj bi bil edinstven na svetu, saj ni pritrjen na tla, zato je ribe mogoče opazovati tudi pod nogami.

PREBERITE ŠE: HoHo Tower: na Dunaju raste najvišja lesena stolpnica na svetu

Odslej se lahko dobesedno sprehodimo skozi morje in občudujemo podvodni svet Atlantika. Več kot tisoč rib, kot so na primer morski psi, babice, ostrižnjaki in morski golobi, plava z vseh strani, v naslednjih mesecih pa se jim bodo postopoma pridružile še dodatne živali.
Hiša morja se nahaja v bivšem protiletalskem stolpu iz 2. svetovne vojne. Na 5 tisoč kvadratnih metrih skupne površine v 11 nadstropjih si je mogoče ogledati 10 tisoč živali – od želv, skatov, krokodilov, kuščarjev vseh vrst, kač, sladko- in slanovodnih rib ter opic do ptic, netopirjev in mrčesa.


Najlepši primeri ulične umetnosti Ulična umetnost kot dodana vrednost – ko grafiti polepšajo mesto čudovite koče Čudovite koče, v katerih bi z veseljem preživeli zimo Slovenske modularne hiške SmartDome SmartDome – te modularne slovenske hiške so prihodnost bivanja shutterstock_184801718 Islamabad dobil svojo prvo (!) kolesarsko stezo · · ·