Hiša Stealth
Utrip mesta · arhitektura

Arhitekturni oblikovalec Antony Gibbon je z močno, edinstveno geometrijo, oblikoval svoje najnovejše bivališče.

Hiša Stealth se nahaja v zapuščenem, gorskem okolju, s svojo kotno obliko in kamnitim pročeljem pa se popolno zliva z okoliško pokrajino. Antony Gibbon je tudi sicer znan po svoji osredotočenosti na celotno podobo in obliko projekta, ki posledično postane monumentalni artefakt, trdno zasidran znotraj pokrajine, kjer je postavljen.

In čeprav zunanjost hiše s svojo industrijsko modernostjo kaže na radikalno skrivališče bondovskega zlobca, pa notranjost razkriva kontrastno vzdušje sodobne topline. Je kot pobeg iz hladne tundre, ki svojo toplino dobiva iz bogatih lesenih tal in omar. Skozi steklene stene se odpira pogled na zasnežene vrhove, spiralno stopnišle pa vodi do opazovalnika v zgornjem nadstropju.

Čeprav je ta hiša zaenkrat le koncept, pa ponuja nekaj dodatnega materiala za sanjarjenje v karanteni. Bi tudi vi zdaj pobegnili v neko drugo resničnost?

Galerija: hiša Stealth

Hiša StealthOdpri galerijo
arquitecto1 Moderna hiša Benahavís v Malagi odlično izkorišča svoj teren garaza Garaža, spremenjena v elegantno stanovanje, je oaza za ljubitelje sodobne arhitekture AS House AS House: čista idila na grškem otoku Paros Plavajoča vila Lilypad Socialna distanca s stilom: plavajoča vila Lilypad ·