House for a Photographer -Hyde Architects. Foto: Highsnobiety
Utrip mesta · arhitektura

Pri arhitektirnem biroju Hyde Architects so si zadali nalogo oblikovati prebivališče, ki bi s svojim videzom, kljub dejstvu, da je zgrajeno v kamnolomu, zadovoljilo želje še tako zahtevne umetniške duše.

Arhitekti pri oblikovalskem biroju Hyde Architects izvrstno premagujejo ovire, ki jih predstavlja raznoliko in neprijazno okolje. Prelepo moderno gradnjo jim tako uspe zgraditi tudi v kamnolomu. To še kako uspešno dokazuje eden njihovih najnovejših projektov – House for a Photographer. Hiša, ki se nahaja na osamljenem in zapuščenem kamnolomu, v bližini narodnega parka Brecon, je zgrajena tako, da kljub svoji legi sprejema ogromno svetlobe in omogoča razgled, ki spominja na efekt camere obscure. Kljub omejenim sredstvom gradnje, hiša deluje naravnost luksuzno, prijetno toplo in predvsem izjemno zračno.

Odpri galerijo
Aviciijeva sanjska rezidenca. Foto: Highsnobiety Aviciijeva rezidenca nad mestom angelov california-desert-house-by-kendrick-bangs-kellogg_icdei_0 Kalifornijska puščavska hiša, ki osupne cover-jajce-hisa Umetnik, ki živi v jajcu podobni hiški, plavajoči na vodi Floating-skateboard-ramp-on-Lake-Tahoe-by-Jeff-Blohm-and-Jeff-King_dezeen_ss_1 Plavajoči skate park