Hišice Unyoked Cabins – za popoln odklop
Utrip mesta · arhitektura

Ali se vam kdaj počasi meša od nenehnega telefonarjenja, odgovarjanja na spletno pošto, čakanja v koloni avtomobilov, prerivanja v kavarni in hrupa, ki ga skupek naštetega povzroča? Potrebovali bi nekaj dni divjine, odklop od vsega, lahko bi rekli celo osamo. Za nič drugega kot za polnjene baterij, za pljuča polna svežega zraka in za jasne misli.

Unyoked Cabins ponujajo ravno to. Sicer stojijo v avstralski divjini, kar bi nam tukaj lahko predstavljalo oviro, a vseeno.

Pravzaprav sta Unyoked Cabins dve hišici, ki so ju poimenovali Miguel in Heike in stojita približno dve uri vožnje iz Sydneyja. Ravno prav, da vam vožnja ne vzame celega dneva, in ravno prav, da vas mesto ne more zgrabiti za roke. Točen naslov hišice prejmete šele dva dneva pred odhodom. Miguel stoji nekje sredi deževnega gozda, medtem ko so Heike postavili na rob nacionalnega parka. Obe hišici sta precej dobro opremljeni, in sicer z zakonsko posteljo, kompostirnim WC-jem, toplo vodo, solarno energijo ter plinskim štedilnikom. Ob prihodu sicer ne pričakujte čokoladice na sveže postlani postelji, a ponujajo druge vrste dobrot. Čakalna vrsta je sicer dolga, a najbrž se splača postaviti vanjo. Pobudniki projekta pozivajo lastnike zemljišč, da kos svoje zemlje ponudijo za nove lokacije, tako da najbrž Miguel in Heike kmalu dobita družbo.

Noč v hišici vas bo stala 132 evrov.

Galerija: Hišice Unyoked Cabins – za popoln odklop

Hišice Unyoked Cabins – za popoln odklopOdpri galerijo

HydroHouse HydroHouse – hiša z garažo za hidroplane Zakaj bi morali živeti v mini hiškah? Zakaj bi morali živeti v mini hišah? Joshua Tree Container House by whitakerstudio.co.uk Bi živeli v takšni kontejnerski hiši kot iz sanj? Futuristične kabine za pohodnike The Perch: futuristične kabine za pohodnike ·