nova
V zraku · buzz buzz

HobbyBuddies so simpatični portreti nenavadnih skupinskih hobijev, za katere niste vedeli, da sploh obstajajo, v fotografski objektiv pa sta jih ujela fotografa Ursula Sprecher in Andi Cortellini iz Basla. Zdi se nam, da bi se slovensko društvo ljubiteljev praženega krompirja v družbi kluba ljubiteljev pudljev in društva mesarjev gotovo počutilo kot doma!

Lepo je, če so naši interesi podobni interesom naših prijateljev in znancev. Toda včasih ni tako lahko: če vas fascinirajo kamping prikolice, orhideje, pudlji ali ste strastni oboževalec Vojne zvezd, je vam podobnih v vaši okolici verjetno bolj malo. Različna društva in klubi so torej edina možnost, da vam ljube hobije delite z drugimi navdušenci.

PREBERITE ŠE: Najboljše fotografije, “fotobombe” z ljudmi in živalmi

Švicarska fotografa Ursula Sprecher in Andi Cortellini iz Basla sta s projektom HobbyBuddies ustvarila serijo fotografij skupinskih portretov najbolj nenavadnih, čudaških, simpatičnih, bizarnih in posrečenih društev in klubov. Vsako fotografijo sta kompozicijsko in vsebinsko skrbno načrtovala, tako da odraža pravo atmosfero pripadnikov določene nenavadne skupinice.

Njune fotografije so zbrane izšle v knjigi HobbyBuddies (Freizeitfreunde), ki jo je izdala založba Kehrer Verlag. Izbor najbolj nenavadnih in simpatičnih ‘’hobi prijateljčkov’’, ki se vam bodo gotovo zdeli zabavni, pa si oglejte v naši fotogaleriji.

Potapljaški klubOdpri galerijo
russianteens3 Ruski najstniki dnevno sobo spremenili v bazen cover-balerina-balet-sport-v3 Dokaz, da je balet resen šport! Človeška kreacija z veliko pomočjo narave Tree of 40 fruit: o drevesu, ki obrodi kar 40 vrst sadja cover Nostalgična fotoserija, ki prikazuje zgodovino video iger skozi razvoj igralnih konzol · · ·