1743289_weho_gay_identity_CMH
V zraku · buzz buzz

Vsakdan v Castru, četrti v San Franciscu, bo odslej še lepši. Tamkajšnji prebivalci se bodo namreč lahko sprehajali po pravcatih mavričnih prehodih za pešce!

Nedavno je Castro zaključila razpis projekta za obširno krajinsko obnovo. Prejeli so kar nekaj predlogov, med drugim tudi dizajn, navdihnjen z Muni avtomobili. A četrt z močno homoseksualno skupnostjo je izglasovala predlog z najbolj glasnim sporočilom – mavričnim simbolom ponosa in solidarnosti do raznolikosti.

Mesto bo tako namenilo 37.400 dolarjev za namestitev mavričnih prehodov za pešce na križišču med 18. ulico in ulico Castro, ki naj bi bili končani do junija, ko se bo tam odvila vsakoletna Parada ponosa. “Rainbow Honor Walk” bo poskrbel ne le za močno sporočilo, ampak bo s plaketami počastil tudi imena aktivistov za civilne pravice LGBT (Lesbian Gay Bisexual & Transgender Community). Projekt bo vključeval še razširitev pločnikov, nasade dreves, novo tlakovanje cest, dodatne steze za kolesarje in izboljšave ulične osvetljave.

Pred dvema letoma so se podobnega projekta mavričnih prehodov lotili tudi v losangeleškem Zahodnem Hollywoodu, ki je zaradi tega kmalu postal priljubljena in homoseksualnim popotnikom prijazna destinacija.

Pravzaprav marsikateremu mestu ne bi škodilo nekaj takšne raznolike barvitosti. Predstavljate si Slovensko cesto, Prešernov trg in Trnovski pristan, odete v zeleno, rumeno in modro. Ni kaj, mestna sivina, sploh v zimskih dneh, bi vsekakor postala znosnejša.

Foto: Experiencefilm Ljubezen do simetrije režiserja Wesa Andersona cover-glasbeniki Nesramno bogati glasbeni zaslužkarji cover_lesene_skulpture Odbite lesene skulpture treeson01 Okolju prijazna plastenka in voda združeni v eno · · ·