daria-nepriakhina-198549-unsplash
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Pametni telefoni so v naših življenjih postali tako pomembni, da si brez njih ne moremo predstavljati dneva. Njihova čezmerna uporaba ima številne negativne posledice, kot so zmanjšanje produktivnosti, upočasnjena hitrost odzivanja in slabše ocene za študente.

Trije prijatelji, Maths Mathisen, Florian Winder in Vinoth Vinaya, so se ob študiju na Copenhagen Bussines School odločili, da se spopadejo s tem problemom. Ustvarili so aplikacijo Hold, ki vas nagradi, če svojega telefona ne uporabite v določenem časovnem intervalu. Za nagrado boste dobili praktične nagrade, npr. Amazonove kupone in vstopnice za kino.

Aplikacija je izšla februarja 2016 na Norveškem. Že v prvih treh mesecih jo je na svoje telefone naložilo 50.000 ljudi. Danes jo uporablja kar 40 % visokošolskih študentov v tej državi. Skupno ima 120.000 uporabnikov.

Ko aplikacijo aktivirate, zbirate po 10 točk za vsakih 20 minut, v katerih ne uporabite telefona. To velja med 7. in 23. uro, vsak dan v tednu.

Točke, ki jih zberete, nato zamenjate za dobrine ali storitve, ki jih aplikacija ponuja. Hold so podprli Costa Coffee, Amazon, Planet Organic, Ugly Drinks, Jabees, Onepiece in FlowMotion. Temu primerno se bodo med nagradami znašli njihovi produkti. Dve brezplačni kavi denimo “staneta” 300 točk, ki jih lahko dosežemo v 10 urah brez telefona. Pokovka v kinu je nekoliko cenejša. Zamenjamo jo lahko za 60 točk, kar je enako 2 urama brez telefona. Študentom bo omogočeno tudi, da točke zamenjajo za šolske knjige in pisarniški material, ki ga donira dobrodelna organizacija Unicef.

Aplikacija je za zdaj namenjena le študentom, saj je ob registraciji treba navesti univerzitetno elektronsko pošto. Glede na njen uspeh lahko pričakujemo, da bo v prihodnosti na razpolago vsem.

Vsekakor lahko ugotovimo, da se splača zmanjšati uporabo telefona!

camila-cordeiro-20343 7 aplikacij, ob katerih se boste sprostili DTilLwuV4AAUzCm Google Arts & Culture: aplikacija ti zdaj pove, kateri znani sliki si podoben legalfling-app Aplikacija LegalFling: pred spolnim odnosom podpiši pogodbo erik-lucatero-257494 (1) Ta trik ti končno dovoli, da na Instagram objaviš s svojega namizja · · ·