honda-3e-d18-4237x2412-ces-2018-robot-4k-17241
Utrip mesta · mobilno

Honda je po svojih štirikolesnikih še kako znana, saj je ena izmed boljših proizvajalk teh prevoznih sredstev. S konceptnim štirikolesnikom Hondo E3-D18 se širi še na področje avtonomnih vozil.

Ideja je, da bi njihov avtonomni štirikolesnik, ki ne potrebuje voznika, nudil podporo reševalcem, gasilcem, pohodnikom in še mnogim drugim, ki pri delu potrebujejo vzdržljivega pomagača. Majhna velikost, električni pogon in odlične terenske zmožnosti mu dovoljujejo, da se odpravi do krajev, ki so ljudem sicer nedostopni ali preveč nevarni. Svoj položaj spremlja prek GPS-signala, okolico pa preverja s pomočjo različnih senzorjev. Štirikolesnika lahko seveda upravljamo s pomočjo pametnega telefona ali tablice. Za različna opravila bodo na voljo različni dodatki, s tem pa bo štirikolesnik postal vsestranski pomočnik v različnih situacijah.

PREBERITE ŠE: PEUGEOT JE RAZVIL NAGIBAJOČI SE TRIKOLESNI HIBRIDNI SKUTER

Galerija slik: Honda E3-D18

Honda E3-D18Odpri galerijo
Rezvani Beast Alpha X Blackbird Rezvani Beast Alpha X Blackbird: nevidni lovec s 700 konjskimi močmi Nova generacija Formule E Nova generacija Formule E Dare to Dream Dare to Dream: superjahta s cepelinom Audi A8 Audi A8: futuristična admiralska ladja že na slovenskih cestah · ·