Honda neuV
Utrip mesta · mobilno

Pozdravite Hondo nueV. Dobesedno, saj bo ozdravila nazaj. Študija Honda nueV, ki so jo Japonci razvili s podjetjem Cocoro SB in predstavili na sejmu CES 2017, so možgani na štirih kolesih, zato so jo tudi pokazali na sejmu potrošniške elektronike in ne na avtosalonu. In ko smo ravno pri elektroniki. Višek električne energij avto pošilja v električno omrežje in tako za vas služi denar. Ker je sposobna avtonomne vožnje, vam ga lahko prinaša tudi kot avtonomen taksi. Poleg tega vas razume, kot vas razume človek.

Honda je na sejmu potrošniške elektronike CES 2017 predstavila študijo Honda nueV (New Electric Urban Vehicle), vozilo z osebno digitalno asistentko po imenu HANA (Honda Automated Network Assistant), ki je sposobno prepoznati človekova čustva. Glede na razpoloženje HANA izbira osvetlitev, glasbo, temperaturo in druge nastavitve, s katerim vpliva na razpoloženje. Je torej prvi avto, ki vas popolnoma razume.

PREBERITE ŠE: CES 2017: Honda izdelala samovozeči motocikel, ki se ne prevrne

To pa ni edina vrlina, ki jo premore dvosedežna Honda nueV. Ker so pri Hondi ugotovili, da lastniki svojih avtomobilov ne uporabljajo 96 odstotkov časa, so, da se nueV ne bi dolgočasil, opremili s funkcijo avtonomne vožnje, ki omogoča prevažanje drugih potnikov, ko ga lastnik ne potrebuje. Lažje v življenju še niste zaslužili! To pa ni edini način, ko nueV dela za vas.

V električno omrežje lahko pošilja odvečno energijo in novi evri so tu, vi pa medtem niste mignili niti s prstom. Poganjata jo elektromotorja s skupno močjo 75 KM (55 kW), ki ju z energijo zalaga 20 kWh baterija. To je mogoče napolniti s pomočjo indukcije. Med standardno opremo vozila sodi tudi električna rolka (e-longboard), namenjen zadnjemu koščku poti.

Galerija – študija Honda nueV:

Honda neuVOdpri galerijo

Ford - City of Tomorrow City of Tomorrow – tako bo videti promet v bližnji prihodnosti Audi Q8 Audi Q8 – bodoča zvezda, ki sije že danes Volkswagen I.D. Buzz Concept Volkswagen I.D. Buzz Concept – nova era mobilnosti Novi Bentley Continental Supersports (2017) Novi Bentley Continental Supersports (2017) – najhitrejši štirisedežnik na svetu · · · ·