Untitled-1honor8x
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Honor 8X je telefon, ki želi pričarati vrhunske občutke v cenovnem razredu telefonov pod 300 evri. In to mu vsekakor uspeva.

Včeraj je Honor v Pragi predstavil Honor 8X, pametni telefon, ki s svojo filozofijo sledi trendom v letu 2018. In ti vsekakor kažejo, da boste v prihodnje lahko kupili odličen pametni telefon v cenovnem razredu okoli 300 evrov, pri tem se ne boste odpovedali dobrim občutkom in vrhunski uporabnosti telefona.

Dizajn Honorja 8X je minimalističen, kar dokazuje tudi izjemno razmerje zaslona, ki zavzame kar 91 % prednje površine pametnega telefona in ima zelo tanke robove. Zaslon je praktično od roba do roba. Seveda je tu tako imenovani “notch” oziroma zareza, v kateri se skriva prednja selfie kamera in še kakšen senzor. Na prvi pogled zaradi rabe posebnega 2,5D-stekla je telefon videti odlično, saj ga tvori kar 15 slojev gradacije, ki ustvarjajo poseben učinek prelivanja barv. Tako telefon pod različnimi koti na nek način spreminja barvo. In Honor 8X bi bilo res škoda skrivati v različne zaščite, ‘slečen’ je namreč videti zares odlično!

Honor 8X ni majhen telefon, ampak spada med tiste nekoliko večje telefone. Njegov 6,5-palčni zaslon sicer uporablja tehnologijo LCD, a je dober in lepo kontrasten. Ima sicer nekoliko samosvoje razmerje (19,5 : 9), ki pa se približuje razmerju slike, kot jo vidimo v kinodvoranah. Slika je kot se šika in morda res ni takšna kot pri telefonih za 800 in več evrov, a vseeno ni slaba. Honor 8X uvaja tudi novo generacijo načina zaščite vaših oči prek prikaza Eye Comfort, ki jo je potrdil TüV Rheinland in zmanjša sevanje modre svetlobe, ki ga oddaja zaslon in preprečuje utrujenost oči.

V notranjosti ni nič prepuščenega naključju. Procesor Kirin 710 je praktično kopija Kirina 960, torej 8-jedrni procesor, le z nekoliko slabšo grafično enoto GPU, kar pa se bo pokazalo le pri igranju najzahtevnejših iger. 8X ima na razpolago 4 GB delovnega spomina, zadosti, da bo tudi večopravilnost tekla gladko. Notranjega spomina je lahko 64 GB ali 128 GB in je razširljiv prek SD kartice vse do 400 GB. Tako da je prostora na telefonu zares dovolj, dobesedno, saj lahko SD kartici delata družbo še za dve kartici SIM. Tudi baterija ni od muh, in njenih 3750 mAh vas bo vsekakor pripeljalo čez dan brez potrebe po dodatnem polnjenju.

Najpomembnejša je seveda fotografija, ki je pri Honor 8X kakopak podprta z umetno inteligenco in dobro strojno opremo. Glavna kamera tako premore 20 MP, družbo ji dela kamera, ki je namenjena globini z le 2 MP. Ti dve v tandemu ob podpori umetne inteligence ustvarjata zares dobre fotografije. Takšne, ki jih povprečni uporabnik ne bo mogel ločiti od fotografij najdražjih pametnih telefonov oziroma tistih vodilnih v tem segmentu. Seveda je dobra še selfie kamera z 16 MP, tudi zaradi dejstva, da je telefon namenjen mladim in mladim po srcu.

A seveda v razredu telefonov do 300 evrov ne more biti vse tako kot pri telefonih, ki so veliko dražji. Tako na primer Honor 8X ni vodotesen po standardih IP. Ne premore hitrega polnjenja baterije in tu so vsekakor še kakšne očem skrite podrobnosti, zaradi katerih je ta telefon tudi tako zelo cenovno zanimiv.

Honor 8X bo na voljo v Sloveniji od 25. oktobra dalje že za 289 evrov. Naprava bo na voljo v modri, črni in rdeči barvi.

Galerija – Honor 8X

Honor 8XOdpri galerijo

samsung-a9 Samsung Galaxy A9: s štirimi kamerami pokrije vse fotografske priložnosti razer-phone-2 Razer Phone 2: oglat, glasen, osvetljen in najbolj gejmerski ezgif.com-webp-to-jpg (1) Google Pixel 3 in 3 XL: trioka posebneža iz Googla lg v40 thinq LG V40 ThinQ: pet fotoaparatov, en sam telefon · · · ·