Hope: električni skuter, kot ga še niste videli
Utrip mesta · mobilno

Industrijski oblikovalec Samuel Aguiar se je sicer specializiral v avtomobilski stroki, a mu očitno tudi motoristična stroka ni tuja. Za preoblikovanje poljskega VX-1 maksi skuterja si je namreč vzel kar štiri leta časa. Kot plod njegove domišljije je nastal verjetno najbolj nenavaden skuter z imenom Hope.

Maksi skuter Hope uporablja enak električni pogon, kot ga ima VX-1. To pomeni, da njegova maksimalna hitrost znaša 120 km/h, s polno baterijo pa je zmožen prevoziti do teoretičnih 280 kilometrov. Oblikovalec pravi, da je skuter Hope mešanica med starim Porschejem 356, novodobnim iPhonom in domišljijskim Pokémonom. Sprva so bile skice, nato 3D-modeli, ki so pozneje prešli v fazo resnične izdelave. Osnovno ogrodje skuterja je narejeno iz jeklenih palic, na katero so pritrjeni sestavni deli iz steklenih vlaken. Prednji in zadnji del sta odeta v črno barvo, medtem ko se na osrednjem delu blešči površina iz aluminija. Del okoli krmila so oblikovali iz karbonskih vlaken, merilnike pa vgradili v lasersko izrezani kos aluminija.
Originalna 1- in 14-palčna kolesa so zamenjali s 17-palčnimi kolesi in namestili Brembov zavorni sistem. Hope je tako zagotovo eden izmed najbolj zanimivih električnih maksi skuterjev, ki uporablja kopico lahkih, naprednih in modernih materialov. Da se bodo za njim obračale vse glave, ni dvoma, kot tudi to ne, da se bo v njem z veseljem pogledal vsak mimoidoči.

Galerija – Hope: električni skuter, kot ga še niste videli

Hope: električni skuter, kot ga še niste videliOdpri galerijo

Tjep Eau Electric Yacht Tjep Eau Electric Yacht: Tjepova ultramoderna mojstrovina Huracána Super Trofeo Evo Huracána Super Trofeo Evo: najbolj strupen Lamborghini Huracán Jahta Sinot Nature – luksuz s konceptom Jahta Sinot Nature: luksuz s konceptom Aspark Owl Aspark Owl: električni superšportnik, za katerega niti niste vedeli, da obstaja ·