Long Story Short: hostel, v katerega se preposto zaljubiš
Utrip mesta · destinacija

Še pred kratkim so hostli bili hostli, luksuzni hoteli pa luksuzni hoteli. Dandanes pa je meja včasih tako tanka, da smo lahko upravičeno zmedeni. Kaj je privedlo do tega, bomo na tem mestu težko ugotovili. Vsakega po malo, najbrž. Kakorkoli, na Češkem so odprli hostel, ki vas bo zagotovo očaral in začaral.

Hostel Long Story Short  v češkem Olomoucu se nahaja v stavbi z bogato zgodovino, ki sega vse nazaj do 17. stoletja. Ideja zanj se je porodila Evi Dlabalovi, ki je k projektu povabila notranjo oblikovalko Deniso Strmiskovo. Strmiskova je za videz hostla uporabila nežne pastelne barve s poudarki v črni in beli. Pohištvo, ki je v veliki večini narejeno po naročilu, so v glavnem izdelali lokalni proizvajalci in oblikovalci.

V hostlu je na voljo 56 ležišč, različno razporejenih po sobah. Ponujajo pa celo spalnico za mladoporočence. Zasebne sobe imajo svoje kopalnice, dormi pa skupne, a zato nič slabše opremljene, da ne bo pomote. Kot se za hostel spodobi, ima tudi Long Story Short svoj dnevni prostor, ki je hkrati recepcija ter kavarna. Omeniti velja še, da je hiša v obliki podkve, kar opisuje tudi originalno ime Podkova (podkev).

Z besedami kar težko opišemo, kako izjemnega videza je Long Story Short. Najbolje, da si ga ogledate v galeriji. Če vas pa pot ponese v Olomouc, pa v hostlu lahko prenočite že za 15 evrov.

Galerija – Long Story Short: hostel, v katerega se preposto zaljubiš

Long Story Short: hostel, v katerega se preposto zaljubišOdpri galerijo

shutterstock_655368661 10+ idej za odličen enodnevni izlet na morje krompirjeve počitnice 2017 Krompirjeve počitnice 2017: v objemu termalnih vrelcev Dubaj je na četrtem mestu s 16 milijoni turistov. 15 najbolj obiskanih svetovnih prestolnic v letu 2017 shutterstock_220850332 Najboljši evropski muzeji po TripAdvisorju · · · ·