Null Stern hotel
Utrip mesta · destinacija

Gotovo ste kdaj sanjali, da bi imeli sobo z edinstvenim razgledom na Alpe. Toda dvomimo, da sta imeli kdaj v mislih takšno sobo, kot jo ponuja švicarski hotel Null Stern, ki leži v švicarskem v kantonu Graubünden na nadmorski višini 1970 metrov, kjer pa vas ne bo pričakal kompleks, kot bi morda pričakovali, ampak zgolj zakonska postelja pod milim nebom, obkrožena s slikovitimi švicarskimi štiritisočaki. In butler, kakopak! Prva inkarnacija konceptualnega hotela Null Stern (v prevodu to pomeni hotel z nič zvezdicami, brata Frank in Patrik Riklin, ki stojita za temi hoteli, namreč pravita, da je edina zvezda hotela gost) je bil jedrski bunker brez oken in udobja, ki so ga odprli leta 2008 in je nedavno zaživel na novi lokaciji.

Hotel Null Stern je konceptualni hotel, ki je bil sprva bunker brez oken in udobja, zdaj pa ima neskončno zvezd(ic) in pogled na vse strani. Izpod zemlje se je namreč preselil skoraj 2000 metrov visoko, pod milo nebo v objemu švicarskih Alp. Na lokaciji zato nikar ne pričakujte stavbe, kajti hotel Null Stern je hotel brez sten in strehe, ki ima zgolj dve žimnici (niti ne zakonske postelje), dve nočni polički, dve namizni svetilki in dva štokerla (štirinožna stola brez naslonjala).

Najbližje (javno) stranišče je oddaljeno 10 minut hoje, a zato noben drug hotel nima tako čarobnega pogleda na naravo in osebnega butlerja z rokavicami in metuljčkom, ki gostom postreže zajtrk (sendvič s suho salamo), kavo, liker Röteli (lokalna specialiteta) ter na začetku kakopak zaželi dobrodošlico. Namen hotela na prostem ostaja enak, kot je bil namen hotela v bunkerju – postaviti gosta v epicenter izkustva in neotipljivo z zmanjšanjem ”motečih elementov” na minimum narediti karseda otipljivo.

PREBERITE ŠE: Skriti biseri Slovenije: najboljši kampi, koče in B&B-ji

Za nočitev v dvoposteljni ”sobi” z zajtrkom je treba odšteti 228 evrov. Hotel Null Stern goste sprejema od spomladi do jeseni. V primeru slabega vremena si pridržuje pravico, da rezervacijo prekliče v zadnjem trenutku. Hotel strokovnjaka za gostinstvo Daniela Charbonnierja in bratov Franka in Patrika Riklina, ki pa nista hotelirja, pač pa konceptualna umetnika, ki hotele uporabljata kot izrazno sredstvo, se nahaja v kantonu Graubünden (občina Safiental), ki je največji švicarski kanton, kjer leži tudi mondeno turistično središče St. Moritz in kjer gostujejo številni alpski dolgini (beri vršaci), ki se vzpenjajo od 3900 do prek 4000 metrov nad morjem.

Hotel Null SternOdpri galerijo
Skriti biseri Slovenija Skriti biseri Slovenije: najboljši kampi, koče in B&B-ji Prvi pasji bar se nahaja v Crikvenici na tamkajšnji pasji plaži. V Crikvenici odprli prvi pasji bar, kjer strežejo pasje pivo in sladoled! Glamping Ribno Glamping Ribno: Ribno pri Bledu bogatejše za glamping naselje Brugge je bogatejši za pivski cevovod. Belgijski Brugge bo bogatejši za cevovod s pivom! · ·