Hotel Plesnik, Logarska dolina: alpski ekološki velnes s čudovito arhitekturo
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Butični družinski hotel Plesnik leži v osrčju Logarske doline, ponaša pa se z več kot osemdesetletno tradicijo. Njegova izjemna lokacija ponuja pogled na veličastne vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.

Hotel Plesnik se nahaja v naselju Solčava v Logarski dolini. Ponuja prenovljen velnes, ajurvedski in masažni center z notranjim masažnim bazenom, savno, predel za počitek s panoramskim razgledom, zunanji naravni bazen ter teraso za sončenje s pogledom na Alpe.

Hotelski velnes sestoji iz štirih programsko različnih sklopov, ki so razpršeni po prostoru, a hkrati z elegantnimi prehodi povezani v celoto. Osrednji centralni prostor definirata velika ogrevana masažna kad ter prostor z udobnimi počivalniki. Veliko panoramsko okno, ki se vije preko celotne stene, omogoča dobro naravno osvetlitev in s pomočjo premišljene ambientalne osvetlitve obiskovalca sprosti in umiri, njegov pogled pa nežno popelje preko travnika proti alpskim vršacem z Ojstrico na čelu

V dveh manjših individualnih masažnih studiih se lahko prepustite razvajanju dveh strokovnjakov ajurvede, ki tudi najzahtevnejše goste ne pustita ravnodušne. Zavite stopnice iz osrednjega centralnega prostora vodijo eno etažo niže v lasten intimen svet, ki ga sooblikujejo turška, finska ter bio savna. Subtilna svetloba, mehkoba nežno valovite kamnite stene ter leseni elementi obiskovalcu omogočajo odmik od zunanjega sveta ter popolno sprostitev in pomiritev.

Jedi tradicionalne in mednarodne kulinarike lahko poskusite v hotelski restavraciji s teraso ter z barom, kjer vam tudi vsako jutro pripravijo zajtrk.

Vse sobe nudijo predel s sedežno garnituro, raztegljiv kavč, satelitsko televizijo, mini bar ter zasebno kopalnico s prho in sušilcem za lase. Nekatere sobe imajo tudi balkon. V sklopu hotela je na voljo brezplačno parkirišče. Storitve likanja in pranja perila so na razpolago na zahtevo.

Za raziskovanje okoliške narave lahko najamete kolesa ali se odpravite na sprehod, obisk jame Klemenča ali na pohod na Strelovec, Okrešelj in Ojstrico. Le 500 metrov stran lahko jahate konje, blizu pa so na voljo tudi ribolov, lokostrelstvo in lov.

Hotel Plesnik, Logarska dolina (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Velnes v hotelu Plesnik

Večino prejšnjega velnes centra je zavzemal manjši, naravno oblikovan bazen, ki se je odpiral neposredno na teraso za sončenje pred stavbo. Da bi pridobili in povrnili potreben prostor za nove velneške programe, so pri Enoti delno zamenjali bazen z večjo masažno kadjo, del bazena pa je zdaj krožno počivališče s kaminom. Terasa za sončenje je zdaj razširjena z naravnim plavalnim bazenom, odsev vodi pa še dodatno poudarja čudovit razgled.

Stene iz prodnikov delijo teraso za sončenje na tri dele: na del s savno, na velneški prostor in na vhodni del. Pročelje med razdelki je v celoti iz stekla. Celoten hotel je bil zasnovan z uporabo lokalnih materialov.

Hotel Plesnik, Logarska dolina: alpski ekološki velnes s čudovito arhitekturo // Foto: Miran Kambič / EnotaOdpri galerijo
HBO Nordic poskrbel za ledeno Igro prestolov HBO Nordic poskrbel za ledeni hotel na temo Igre prestolov Tetra-Hotel-1 Tetra Hotel: moderna arhitektura v vsej svoji veličini Nebotičnik Greenwich Street 125 – luksuz brez primere Nebotičnik Greenwich Street 125: luksuz brez primere Villa Ypsilon, LASSA arhitekti Najlepše zasebne hiše, med njimi tudi slovenska · · · · · ·