Foto: Studio S
Utrip mesta · arhitektura

Kako bo izgledal hotel v prihodnosti? Kakšne bodo naše navade? Se bodo te s časom spreminjale? Morda nam odgovor ponuja tokijski hotel 9 Hours.

Statistika je pokazala, da je povprečni čas, ki ga poslovni turisti prebijejo v hotelu od 8 do 10 ur. Hotel 9 Hours v Tokiu izhaja točno iz te statistike. Njihov koncept je pravzaprav preprosta enačba: 1 ura tuširanja + 7 ur spanja + 1 ura počitka = 9 ur.

PREBERITE ŠE: Ogleda vreden japonski paviljon na bienalu v Benetkah

V kolikor ste radi ukalupljeni in časovni okvirji ne vplivajo slabo na vas, bi znali omenjeni hotel vzljubiti. V hotelu, katerega je oblikoval japonski oblikovalski studio S, lahko najamemo sobo točno za 9 ur. 125 enot, prostorov, razdeljenih na moške in ženske, nudijo gostom izjemno majhne “sobe”, minimslistično zasnovane. Futurističen hotel stoji v tokijskem predelu Gion, katerega dnevno obišče veliko turistov in poslovnežev.

Odpri galerijo
normal_fdc4cf3f227860e769f2c65319af3982 Sanjski bazeni za sanjsko poletje Foto: demilked.com Slovaški reklamni panoji, ki bodo postali zatočišče za brezdomce Foto: Streeteasy.com To je najdražje stanovanje na Manhattnu Foto: homedsgn Fascinantna prenova vodnega stolpa v nadstandardno stanovanje · · ·