Prenosnik HP Spectre
V zraku · tehnologija

HP Spectre je najtanjši prenosnik na svetu. HP je z njim Applovemu MacBook Air odvzel tudi lento najbolj seksi prenosnika na svetu, kar se je od vsega do zdaj za konkurenco zdelo še najtežja naloga. Mnogi so namreč poskušali, a neuspešno. Applov je bil pač najlepši. Pravi maneken med prenosniki je tudi najbolj prestižen HP-jev prenosnik do zdaj. V debelino meri komaj 10,4 milimetra, tehtnica pa mu nameri vsega 1,1 kilograma.

HP Spectre je najtanjši prenosnik na svetu. In nedvomno tudi najlepši (zato je Applov ponos še najbolj ranjen). Z njim je HP poskušal ustvariti sodoben MacBook Air, kar mu je tudi uspelo. Debel (če temu sploh še lahko tako rečemo) je vsega 10,4 milimetra. Kljub temu ima 13,3-palčni zaslon (ni občutljiv na dotik in nima 4K-prikaza) polne ločljivosti HD in kljub neverjetni suhljatosti njegova programska oprema ni nič kaj rahitična. Ravno nasprotno. Ta HP-jev prenosnik ima več mišic kot katerikoli prej.

Na voljo ima Intelov procesor i5 oz. i7 šeste generacije (pregrevanje preprečujejo toplotna cev in par ventilatorjev), do 8 GB RAM-a in do 512 GB velike enote SSD. Trdo kožo ima zaradi aluminijastega ogrodja, lahkotnost mu zagotavljajo pokrovi iz ogljikovih vlaken, zaščito zaslona pa zagotavlja steklo Gorilla Glass 4. Za baročne vložke na temno sivem ohišju poskrbijo bakreni elementi (glej vpetje zaslona) – prenosnik je nenazadnje navdihnil nakit, najdemo pa tudi trio vmesnikov USB tipa C, kar so tudi edini trije vhodi na prenosniku. Nameščen ima operacijski sistem Windows 10, baterija pa mu zagotavlja skoraj 10 ur avtonomije (9,5 ure). Zvočni sistem so zaupali znamki Bang & Olufsen.

PREBERITE ŠE: LG Gram – prenosnik, težek manj kot kilogram!

HP je s prenosnikom HP Spectre torej Applu vrgel veliko rokavico. Ne toliko po tehnični kot po oblikovalski plati. Sploh s posebno izdajo, za katero se je povezal z znamko Swarovski, ki je prenosnike iz omejene izdaje HP Spectre obogatila s pozlačenimi (18-karatnimi) detajli in kristali. In če cene za te primerke tiščijo k sebi, pa je cena za klasičen model znana, in sicer za HP Spectre onkraj luže, kjer gre v prodajo maja 2016, zahtevajo 1169 ameriških dolarjev (cca 1030 evrov). Prednaročila zanj pa bodo začeli pobirati že ta mesec.

Prenosnik HP SpectreOdpri galerijo
Futuristični koncept fotoaparata Je to digitalni fotoaparat prihodnosti? Fotoaparat Cyber-shot Sony RX10 III Fotoaparat Sony Cyber-shot RX10 III: ko ni nič zunaj dosega Računalniška miška Logitech G900 Chaos Spectrum Miška Logitech G900 Chaos Spectrum – ultimativna igračarska miška Glasba nastala na podlagi fizionomije. Face Melody: spletna stran, ki vam spesni pesem na podlagi obraznih potez ·