Hrana, s katero boste zmanjšali napihnjenost.
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vpliv hrane, ki jo pojemo, se na našem telesu ne odraža zgolj v notranjosti, temveč se kaže tudi navzven. Ali velikokrat posežete po izdelkih, ki so okusni, a njihova sestavina vpliva na vašo telo slabo, kar se izrazi v napihnjenosti? Kako se tega rešiti?

V poletnem času, ko nosimo bolj udobna oblačila, se zelo hitro pozna odziv našega telesa na hrano. Napihnjenost je pojav, s katerim se srečuje marsikdo, a načini, kako se tega rešiti, so več kot preprosti.

Jogurt

Čeprav veljajo mlečni izdelki za največje sovražnike, ko je govora o napihnjenosti, nekateri strokovnjaki pravijo, da naj bi bilo uživanje jogurta priporočeno, saj vsebuje zelo malo laktoze, ima pa tudi probiotični učinek, ki bo zelo dobro del vaši prebavi in zmanjšal napihnjenost.

Hrana, bogata z encimi

Hrana, bogata z encimi, bo prispevala k zmanjševanju napihnjenosti. Poiščite živila z začimbami, ki bodo uredila vašo prebavo. Izberite naravne hrano, bogato z encimi, kot so zelišča, začimbe, papaja, ingver, koromač, kurkuma, poprova meta, peteršilj in ananas.

Zelenjava

Čeprav strokovnjaki priporočajo uživanje zelenjave, nekatere dobrote z vrta spodbujajo napihnjenost. Brokoli, zelje in ohrovt vsebujejo vlakna in sladkorje, ki jih naša telesa ne morejo absorbirati in fermentirati, kar povzroča napenjanje. Namesto da jih uživate presne, jih popecite, saj naj bi jih tako lažje prebavili.

Čaj

Čeprav so dnevi toplejši in je čaj za marsikoga trenutno črtan s seznama pijač,  naj bi prispeval k zmanjševanju napihnjenosti. Če ne morete piti vročega čaja, si lahko skuhate pripravek iz metinih listov in ga zamrznete ter dodate te ledene kocke v kakšno pijačo.

7 kritičnih točk, na katere vedno pozabimo nanesti sončno kremo (po mnenju dermatologov) 7 kritičnih točk, na katere vedno pozabimo nanesti kremo za sončenje (po mnenju dermatologov) Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe. Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe teddy-petrosky-430688-unsplash Naravni načini odstranjevanja obraznih dlačic, ki delujejo shutterstock_557878996 The Body Shop odpira prvo trgovino v Sloveniji · ·