Pametni telefon HTC One X9
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Kitajski HTC v začetku leta 2016 v svet pošilja zmogljiv in cenovno dostopen pametni telefon HTC One X9, premium različico modela A9, ki je luč sveta ugledal v začetku leta 2015. Gre za telefon srednjega cenovnega razreda z enotnim kovinskim ohišjem in zaslonom 2.5D, ki se bo prikupil široki množici uporabnikov.

Pametni telefon HTC One X9 je telefon, ki mu ne gre veliko očitati. V vseh pogledih gre za nadgradnjo modela HTC A9, je pa inženirjem ušel čitalec prstnih odtisov, ki ga A9 ima. A to je tudi vse, kar bo povprečen uporabnik pri tem pametnem telefonu morda pogrešal. 170-gramski in 8-milimetrski novinec bo na trg vstopil v prvem četrtletju leta 2016 in bo med drugim stavil na ”enodelno” kovinsko ohišje.

Krasita ga 5,5-palčni zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk in tehnologija 2.5D. Pod pokrovom skriva 8-jedrni procesor MediaTek Helio X10, ki preračunava s frekvenco 2,2 GHz, pri operacijah pa mu pomagajo 3 GB sistemskega pomnilnika. Njegov pomnilnik ”meri” 32 GB, ki pa ga je mogoče razširiti s pomnilniško kartico microSD (do 128 GB).

PREBERITE ŠE: Pametni telefon Huawei Mate S: ljubezen na prvi dotik

V pametnem mobilniku HTC One X9 najdemo še baterijo zmogljivosti 3000 mAh (zadošča za 15 ur pogovorov in 40 ur poslušanja glasbe), fotoaparat (f/2.0) ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletno kamero (f/2.8) z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih točk, ne moremo pa niti mimo vrhunskih zvočnikov BoomSound. Opremljen je z OS Android Marshmallow v6.0 in bo vaš za (preračunanih) 335 evrov.


Applovi zavrnjeni dizajni za iPhone Apple razkril zavrnjene dizajne za iPhone Pametni telefon Kyocera Digno Rafe Kyocera Digno Rafre: pametni telefon, ki ga lahko operemo z milom Pametni telefon Huawei Mate S Pametni telefon Huawei Mate S: ljubezen na prvi dotik Pametni telefon LG Zero LG Zero: peresno lahek kovinski pametni telefon · ·