HTC-U12-Plus-Android-Phone-1-e1527103658381
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Po tem, ko je HTC v minulih letih veliko uspeha požel s pametnima telefonoma 10 in U11, pa si v letu 2018 kupce želi prepričati z modelom U12 Plus. S čim se lahko pohvali novi telefon?

Za vas smo na enem mestu zbrali vse podrobnosti, ki jih morate vedeti o napravi HTC U12 Plus.

Dizajn in zaslon

HTC je pri izdelovanju novega modela uporabil dizajn Liquid Surface, kar se odraža v rahlo spreminjajočih se barvah steklenega ohišja. Na voljo so tri barvne različice: Flame Red, Translucent Blue in Ceramic Black.

Zadek telefona, zaščitenega s steklom Gorila Glass 3, je podoben LG-ju V30. Na njem je moč opaziti dvojno kamero, senzor za prepoznavanje prstnih odtisov in HTC-jev logotip.

Od naprav drugih blagovnih znamk, ki so izšle v zadnjem času, se U12 Plus razlikuje predvsem po nekoliko debelejšem okvirju zaslona, prav tako pa nima zareze. Njegov 6-palčni Super LCD-zaslon prikazuje vsebino v ločljivosti 2880 x 1440 točk. Tudi na sprednjem delu telefona je dvojna kamera.

H kakovostni zvočni izkušnji bo pripomogla tehnologija BoomSound. Treba je omeniti še, da je telefon vodoodporen. U12 Plus ponuja tudi Edge Sense, ki uporabniku glede na moč stiska omogoča nastavitev različnih funkcij.

Telefon je še posebej edinstven zaradi gumbov, ki niso mehanski, pač pa digitalni. Glasnost zvoka je tako mogoče povečati že z rahlim dotikom gumba.

Specifikacije in kamera

HTC U12 Plus, ki sicer deluje v operacijskem sistemu Android 8.0. Oreo, poganja procesor Qualcomm Snapdragon 845. Na njegovem bralno-pisalnem pomnilniku je 6 GB prostora. Kupci se bodo lahko odločali med različicama s 64 in 128 GB prostora za shranjevanje, ki ga je mogoče z Micro SD-kartico še razširiti. Z drugimi napravami se je mogoče povezati prek brezžičnega omrežja Bluetooth 5.0 in priključka USB-C.

Telefon se lahko pohvali z odličnimi kamerami. Na zadnji strani sta dve kameri, ki ponujata funkcije, kot so avtofokus, optični in digitalni zoom ter način bokeh. Prva snema v ločljivosti 12 MP, druga pa v 16 MP.

Sprednja kamera ima dva senzorja z ločljivostjo 8 MP. Prav tako omogoča uporabo načina bokeh, ki je kot nalašč za ustvarjanje čudovitih selfijev. Uporabniku so na voljo tudi sličice razširjene resničnosti, ki so zelo podobne Snapchatovim filtrom.

Zmogljivost baterije je 3500 mAh. Telefon podpira tehnologijo Quick Charge 3.0, ki poskrbi za to, da se 50 % baterije napolni že v 35 minutah.

Cena in dostopnost

HTC U12 Plus v Sloveniji za zdaj še ni mogoče dobiti, prav tako pa še ni znano, koliko bo zanj treba odšteti. Na ameriškem trgu je cena različice s 64 GB prostora za shranjevanje  799 ameriških dolarjev, kar preračunano pomeni 681 evrov.

Galerija – HTC U12 Plus

HTC U12 PlusOdpri galerijo
BllocZero18-Smart-Phone-00 Blloc: minimalističen pametni telefon v črno-beli barvi iPhone X Tesla iPhone X Tesla: prestiž v obliki telefona oneplus6 Cenovno ugodni OnePlus 6 preseneča s steklenim ohišjem galaxy-a6 copy Samsung Galaxy A6 in A6+ s kamero za izražanje vaše osebnosti · · ·