Huawei Mate 20 Lite
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Pri Huaweiu so v svojih vrstah pozdravil novo napravo iz serije Mate. S katerimi lastnostmi lahko Huawei Mate 20 Lite preseže svoje predhodnike, ki so se med poslovnimi uporabniki izkazali za pravo uspešnico?

Huawei Mate 20 Lite je namenjen mladim, poslovno usmerjenim posameznikom. Proizvajalci pričakujejo, da bodo javnost najbolj navdušile štiri kamere in uporabniški vmesnik EMUI 8.2.

Model Mate 20 Lite se ponaša s 6,3-palčnim zaslonom FullView, s pomočjo katerega se je mogoče popolnoma zatopiti v igre in videoposnetke. Telefon je bilateralno simetričen in tako ni le lep na pogled, pač pa prinaša tudi vizualen red estetskim elementom v igri.

Pametni telefon vključuje kar štiri kamere, ki uporabljajo umetno inteligenco. Na njegovi sprednji strani najdemo dve kameri s tipaloma v velikosti 24 oziroma 2 MP. Fotoaparat prepozna prek 200 različnih situacij v 8 kategorijah in na podlagi tega optimizira nastavitve.

Zadnja kamera loči med več kot 550 scenami v 22 kategorijah. Tipali z 20 oziroma 2 MP velikosti sta prilagojeni zajemanju odličnih fotografij.

Huawei Mate 20 Lite je hkrati sposoben samodejno zaznati spol in kožni ton subjekta. Zahvaljujoč algoritmom za olepšanje selfiji podrobnosti pokažejo tudi v slabi svetlobi. Učinek HDR v realnem času uporabniku pokaže, kako bo videti končna fotografija. Pozabiti ne smemo niti na vgrajene 3D Qmojije in 5 profesionalnih načinov osvetlitve.

Napravo poganja osemjedrni procesor Kirin 710, ki je izdelan v 12 nm proizvodni tehniki, v kombinaciji z najnovejšim uporabniškim vmesnikom EMUI 8.2.

Kirin 710 v primerjavi s svojim predhodnikom procesorjem Kirin 659 prinaša 1,3-krat višjo grafično zmogljivost. Uporabnikom bosta prav tako na voljo dve reži za kartici SIM.

EMUI 8.2 temelji na sistemu Android Oreo. Po njegovi zaslugi telefon ponuja kup funkcij umetne inteligence. Naj samo omenimo nakupovalnega asistenta in pametno galerijo za urejanje fotografij glede na tematiko. Huawei Mate 20 Lite bo umetno inteligenco ob klicu uporabil tudi za izničevanje šuma v okolici.

Naprava ima ob 4 GB delovnega pomnilnika vgrajen t. i. igralni kotiček (Gaming Suite). Baterija s 3750 mAh naboja podpira hitro polnjenje s Huawei Quick Charge tehnologijo.

Huawei Mate 20 Lite, ki združuje elegantno simetrično oblikovanje in izjemno zmogljivost, je v Sloveniji že na voljo pri vseh operaterjih in v prosti prodaji. Zanj bo treba odšteti 439,99 €. Kupci bodo lahko izbirali med modro, zlato in črno barvo telefona.

Galerija – Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 LiteOdpri galerijo

iPhone XR iPhone XR: cenovno ugodnejši iPhone ima funkcijo Face ID iPhone XS Max in XS iPhone XS in iPhone XS Max: nova generacija priljubljenih telefonov že čaka na vas! https_%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fgordonkelly%2Ffiles%2F2018%2F09%2FScreenshot-2018-09-07-at-03.03.15 Novi ogromen iPhone je potrjen in že ima ime Honor 8X. Honor 8X in Honor 8X Max: ogromen zaslon po ugodni ceni · · ·