p_smart_vsi
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Najnovejši Huaweiev izdelek Huawei P Smart ima naložen najnovejši operacijski sistem z vmesnikom EMUI 8.0. Glavna značilnost je, da je oblikovanje zasnovano okoli 5,65-palčnega zaslona FullView z ločljivostjo FullHD+ (1080 × 2160 slikovnih pik). Zaslon prekriva kar 80 % prednje površine telefona in ponuja širok pogled. Z ekskluzivnim algoritmom Face Beauty, zajemom fotografij z gestami in drugimi funkcijami pa je ta stilska serija kot naročena za mlade.

Huawei P Smart ima vgrajena dva senzorja (13 MP RGB + 2 MP RGB), ki omogočata 16 stopenj megljenja ozadja. Senzorja podpirata ostrenje s faznim zamikom, zaradi česar je ostrenje bliskovito hitro in natančno. Z lastnim procesorjem slikovnih signalov, ki je vgrajen v novi HiSiliconov procesor, pa so barve še posebej izrazite in šum dobro nadzorovan. Na prednji strani je 8 MP velik senzor, ki podpira portretni način. S pomočjo prepoznavanja obrazov v portretnem načinu zajema popolne selfije.

S pomočjo kombinacije vmesnika EMUI 8.0 in procesorja Kirin 659 se Huawei P Smart inteligentno uči uporabnikovih navad in natančno predvidi uporabnikove potrebe. Z natančnim upravljanjem procesorja zagotovi, da se aplikacije zaženejo vnaprej, zaradi česar je uporabniška izkušnja bolj gladka. Kirin 659 ima vgrajen soprocesor i5, s pomočjo katerega je beleženje informacij, kot so število prehojenih korakov, razdalja, GPS-lokacija, lažje in energetsko manj potratno.

Standardna lastnost pametnih telefonov je seveda tudi bralnik prstnih odtisov. Huawei P Smart ima vgrajen bralnik generacije 4.0, ki odtis prepozna v 0,3 sekunde. Tukaj so tudi napredne nadgradnje bralnika, ki na primer omogočajo pomikanje po upravniškem vmesniku s pomočjo bralnika, zajemanje slik in izklop budilke.

P Smart ima vgrajeno baterijo, ki zadrži 3.000 mAh naboja, ki ob inteligentnemu upravljanju s porabo energije (Intelligent Power-saving technology 6.0) zagotavlja celodnevno avtonomijo. Huawei P smart bo v Sloveniji na voljo v črni, modri in zlati barvi. V drugem tednu februarja ga lahko kupite v prodajalnah Telekom in Big Bang, konec februarja tudi pri operaterjih Telemach in A1. Cena telefona bo med 279 in 299 evri.


Vivo-X20-Plus-UD Vivo X20 Plus UD: z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom ConnectivityBg To je najboljši pametni telefon leta 2017 rawpixel-com-378011 Svoj pametni telefon polniš narobe! 1000-500-citymagazine-cover Samsung z najnovejšim predstavnikom Galaxy serije A – Galaxy A8 · · · · · · ·