Kako preprečiti in pozdraviti razcepljene konice
Utrip mesta · zdravje & lepota

Dolgolaske in dolgolasci se verjetno vsako poletje srečate s težavo razcepljenih las. Morje, vročina, sonce, pot, klima, suh veter … – vse to namreč uničuje vape lase, kar pa seveda ne pomeni, da tega ne morete preprečiti in pozdraviti razcepljene konice. Tukaj je HUD TRIK!

Kako preprečiti in pozdraviti razcepljene konice? Najprej morate razumeti razloge, zakaj se konice sploh cepijo. Najpogostejši razlog je mehanski – barvanje, likanje, agresivno česanje, prepogosta uporaba elastike, uporaba kemikalij, tupiranje las … – vse to naj bi uničevalo lase, zaradi česar so posledično konice razcepljene. V to kategorijo pa spadajo tudi neizogibne poletne poslastice: sonce, slano morje, topel veter, vročina. Vse to dodatno načenja naše lase!

Kako preprečiti in pozdraviti razcepljene konice?

Za začetek lahko preprečite razcepljene konice tako, da se čim bolj izogibate uporabi kemikalij, barvanju, likanju in drugih zgoraj naštetih postopkov, ki uničujejo vaše lase.

Namesto, da lase sušite s sužilnikom za lase, jih ovijte v brisačo in počakajte 10 minut, da brisača vpivne odvečno vlago. Nato jih pustite, da se posušijo na zraku. Kako pa pozdraviti že razcepljene konice? Lasem zagotovite dovolj vlage – priporočljivo je, da enkrat tedensko naredite vlažilno masko za lase (lahko jo kupite ali naredite doma). Na konice predvsem poleti nanesite tudi olje za lase.

Tako dosežeš zagorelo polt: zaradi tega sončna krema ne deluje, in te opeče Tako dosežeš zagorelo polt: zaradi tega sončna krema ne deluje, in te opeče Smešno, a resnično: ko opazite te spremembe, je znak, da ste odrasli Smešno, a resnično: ko opazite te spremembe, je znak, da ste odrasli Postiljaš zjutraj posteljo? To o tvoji osebnosti pove ta navada Postiljaš zjutraj posteljo? To o tvoji osebnosti pove ta navada Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) ·