shutterstock_1110306548
V zraku · odnosi

Verjeli ali ne, vendar obstajajo še veliko hujše stvari kot je varanje oziroma prešuštvo!

5.30 zjutraj. Občutek nervoze raste. Odpreš oči, v glavi pa ti mala miška že pošteno grize živce … Sestanki, konference, roki … Zakaj imaš toliko dela in tako malo časa?

Vzameš telefon in preveriš e-pošto, klice, sporočila. Greš v kopalnico. Se na hitro pripraviš, pobereš ključe in se odpraviš ven. Sedeš v avto, pokličeš tiste, ki jih moraš, začneš delovni dan.

Nekaj pa si pozabil.

V postelji je ostala ženska. Nisi je pogledal. Nisi je pobožal, je poljubil, zbudil … Bil si zaposlen.

Ko bo minil prvi val napornega dne, si boš privoščil kavo, vzel telefon in preveli družabna omrežja. Prelistal boš novice in dogajanja v življenju svojih “prijateljev”. Ne boš se je več spomnil, ženske, s katero si deliš svoje življenje.

Sodobnim odnos primanjkuje zdrave pameti. Ljudje živijo skupaj, vendar to nič ne pomeni. Se vidimo zjutraj in se vidimo zvečer. Izmenjamo nekaj hitrih stavkov in pogledov prek svojega pametnega telefona. Če se “ljubimo”, si čez dan pošljemo nekaj virtualnih poljubov in tako smo za danes opravili z nežnostjo.

Navajeni smo razmišljati, da je laganje o odnosu pravzaprav obvezno in normalno. Toda resnica je, da smo ljudje nehali ljubiti in skrbeti druga za drugega.

Seveda je varanje oziroma prešuštvo zelo, zelo grozna stvar. Ampak, a ste že kdaj razmišljali, da partnerja pravzaprav varate vsak dan? Vsak dan nam primanjkuje komunikacije, pozornosti, strasti, intimnosti in celo najpomembnejšega – ljubezni. Pomanjkanje pozornosti lahko naredi veliko več škode kot spolna prevara.

Samo predstavljajte si: končno ste našli osebo, ki jo lahko ljubite, zdaj pa se morate boriti za njegove ali njene drobtinice pozornosti.

Sediš in jo gledaš, kako posodablja svoj profil na družabnem omrežju, bere komentarje, se nasmehne komplimentom, ki jih prejme za svoj najnovejši selfie … In ti bereš Twitter, gledaš Instagram, druge ženske, njihove zapeljive obraze in postave, svoje žene pa skorajda več ne vidiš … Bi jo še prepoznal v množici drugih ljudi?

Dajta ljubezni še eno priložnost! Danes je največja ljubezenska gesta, da odložimo telefon in pogledamo svoje ženo, svojega moža, v obraz. Jo/ga vprašamo: “Kako si?”

Vaša ljubljena oseba je vse, kar imate v življenju. Zdaj je pravi čas, da ji to pokažete! Pokažite ji, kako zelo jo imate radi. Jutri bo morda prepozno.

shutterstock_1018105864 Kako preživeti s partnerjem 24/7, ne da se “pobiješ”? joshua-earle-ZMcLVBi9xx4-unsplash Kako ostati pozitiven v svetu koronavirusa? jonathan-borba-M7-ptL36S7E-unsplash Če se bo spraševala, kaj sta, si jo že izgubil! shutterstock_511166536 Zaradi koronavirusa Kitajska beleži povečanje števila ločitev! ·