Hum Rider
Utrip mesta · mobilno

Hum Rider resda ni serijsko vozilo, a tako predelno vozilo, kot je ta Jeep Grad Cherokee, bi si želeli imeti prav vsi, še posebej, ko smo ujeti v gneči. Hum Rider se namreč s pomočjo hidravličnih dvigal dvigne nad ostala vozila in vozi dobesedno nad njimi.

Hum Rider je predelana različica 4-tonskega Jeepa Grand Cherokee, ki se s hidravličnimi dvigalkami na vsakem kolesu dvigne tako visoko, da lahko z njim vozimo nad ostalimi vozili. Avto ni serijski, pač pa del oglaševalske akcije Verizona (eden od najstarejših ponudnikov storitev brezžične komunikacije) za napravo Verizon Hum, ki nadzira in spremlja delovanje vozila in prometa ter nudi asistenco, verjetno pa bi si želel vsak, da ima tudi njegov avto tovrstne zmožnost.

PREBERITE ŠE: Dvignjeni drseči avtobus je tu in je že prepeljal prve potnike

Izdelali so ga pri Thinkmodu, za dvig pa je treba zgolj pritisniti na stikalo, kar aktivira hidravlične dvižne roke, ki so na vsakem kolesu. Hkrati se razširita tudi koloteka. Dviga se 2,7 metra od tal, kar je dovolj, da lahko vozi nad večino osebnih vozil. Za boljši pregled nad dogajanjem so vozniku na voljo štiri kamere, ki sliko pošiljajo v potniško kabino. Nekaj podobnega – avtobus – so pred časom predstavili na Kitajskem, toda projekt so med tem dali na čakanje.

Galerija – Hum Rider:

Hum RiderOdpri galerijo
Novi Audi Q5 - 2017 Novi Audi Q5 – kraj luksuznih terencev se vrača na prestol (video) PG Bugatti Bike: Bugattijevo kolo tehta manj kot 5 kilogramov PG Bugatti Bike: Bugattijevo kolo tehta manj kot 5 kilogramov cover-volt Volt Lacama Electric: italijanski futurizem, ki odgovarja na izzive prihodnosti cover-abarth-595-turismo Abarth 595 Turismo – piči kot norec (video) · · ·