2015-Hyundai-i20-1
Utrip mesta · mobilno

Hyundai bo jeseni kupcem ponudil popolnoma novi i20, ki bo poleg večjih dimenzij deležen tudi zrelejše podobe, potnikom pa bo ponujal tudi več prostora in nove vsebine. Med slednjimi velja omeniti opremo, ki ji v tem segmentu nismo pogosto priča, kakršna je panoramska sončna streha, vzvratna kamera ter LED luči.

Hyundai tudi pri novi generaciji enega svojih najbolje prodajanih modelov v regiji v prvi plan postavlja, da je zasnovan in razvit v Evropi in sicer v Rüsselsheimu v Nemčiji.

Novi i20 je postavljen na novo platformo, v dolžino pa se je potegnil preko meje štirih metrov, saj meter v dolžino po novem pokaže 4035 milimetrov. Medosno razdaljo so raztegnili na 2570 milimetrov, kar je za 45 mm več kot pri predhodniku. Pri Hyundaiju zatrjujejo, da je prostora za pet odraslih. Prtljažnik po novem meri 326 litrov, kar pomeni, da je pridobil 31 litrov ali dobro desetino.

Poleg večjih dimenzij bodo novinca zaznamovali tudi črni C-stebriček, ki daje vtis lebdeče strehe, med opcijami za udobje pa bodo tudi za B-segment presenetljivo prestižni opremski dodatki kot so: panoramska sončna streha, vzvratna kamera ter prednje in zadnje LED luči. Del serijske opreme pa bodo po višini nastavljiv voznikov sedež, sredinski naslon za roke, audio naprava z AUX-USB priključki, bluetooth, itd. Pri bolje založenih opremskih različicah pa tudi sistem start&stop, pametni ključ in tipka za zagon vozila, navigacija in usnjeno oblazinjenje.

Paleta motorjev za zdaj še ni znana, se pa pričakuje, da bosta v ponudbi poleg 1,0-litrskega tri- in 1,2-litrskega štirivaljnega bencinarja, oba znana iz modela i10, na voljo tudi nov 1,4-litrski dizelski motor z 90 KM ter športna N performance različica. Več o motorjih, kakor tudi o opremskih paketih pa v naslednjih tednih.

Uradnih slik notranjosti Hyundai za zdaj še ni objavil, je pa znan izgled notranjosti indijske verzije, kjer se bo taisti model prodajal pod imenom elite i20. Odpri galerijo
motoped-survival-bike (1) Motoped je motocikel – kolo dvoživka za vse terene in izzive Vector-W8-Twin-Turbo Vector W8 twin turbo – strah in trepet lambotov in ferarrijev Legend-Ettore-Bugatti-1 Bugatti veyron: za slovo različica, v čast ustanovitelja velikega Etore Bugattija singer-911-gray-12 Porsche 911 “Indonesia” – strupeni retro primerek ·