gallery_03
Utrip mesta · mobilno

Hyundai i30 Fastback je 5-vratni kupe in hkrati že 4. član Hyundaieve družine i30. V široki ponudbi i30 karoserijskih različic bo tako prav vsak lahko našel avtomobil, primeren zase. Hyundai i30 Fastback ima samozavestno držo, nižjo kaskadno masko, nižjo streho in dolg prednji del. Na zadku ga krasi še spojler, ki lepo zaključi kupejevsko podobo avtomobila.

Kupejevske linije Hyundaiu i30 Fastback preprosto pašejo. Če je kdo med nami pogrešal takšno karoserijsko obliko v Hyundaievi ponudbi, je zdaj našel tudi to. Na voljo bo kar 11 barv, ki se lahko kombinirajo s platišči do velikosti 18 palcev. Hyundai i30 Fastback ima kljub kupejevski obliki prtljažnik s 450 litri prostornine, ob spuščenih zadnjih sedežih pa je prostornina 1351 litrov. Notranjost ostaja takšna, kakršne smo že vajeni pri družini i30. Izstopa 8-palični zaslon na dotik, ki stoji na sredini armaturne plošče. K temu dodamo še večfunkcijski volan in že imamo povsem moderno in praktično uporabno notranjost. Na voljo imamo 3 barve notranjosti – črno, rdečo ali dvobarvno kombinacijo sive in črne barve. Oblazinjenje lahko izbiramo med usnjem, blagom ali kombinacijo obeh.

Kot pri ostalih Hyundaiih ima tudi i30 Fastback že serijsko kar nekaj asistenčnih sistemov. Zaviranje v sili, samodejni preklop med dolgimi in zasenčenimi lučmi, ohranjanje voznega pasu in spremljanje voznikove utrujenosti so le nekateri izmed teh. Vse te varnostne sisteme lahko z dodatnimi paketi še nadgradimo. Ker si današnjega dne ne moremo predstavljati brez pametnega telefona, je temu primerna tudi povezljivost in podpora vsem današnjim mobilnim protokolom.

Hyundai i30 Fastback je na voljo z dvema bencinskima motorjema. Litrski T-GDI 120 ima 88,3 kW (120 KM) moči in je na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. 1,4-litrski T-GDI 140 ima 103 kW (140 KM) moči in je na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Oba motorja sta serijsko opremljena s funkcijo Stop and Go. Hyundai i30 Fastback z motorjem T-GDI 120 ima na voljo 4 različne opreme in stane od 15.990 evrov dalje. Močnejši, z motorjem T-GDI140,  je na voljo s 3 različnimi opremami in stane od 18.290 evrov dalje. Najdražji i30 Fastback z najvišjo ravnjo opreme stane 21.890 evrov.

PREBERITE ŠE: 2019 HYUNDAI VELOSTER: OBČUTNA PRENOVA S POVEČANIM ŠPORTNIM PRIDIHOM

Galerija slik: Hyundai i30 Fastback

Hyundai i30 FastbackOdpri galerijo

revolve-wheel-folding-airless-bicycle-tire-designboom-header2 Kolo Revolve: zložljiva “zračnica”, za katero ne potrebujete tlačilke gallery-4 Mitsubishi Eclipse Cross: križanec, ki utegne presenetit Najboljša mestna kolesa za prve pomladanske dni Najboljša mestna kolesa za prve pomladanske dni Death Machines of London Airforce Death Machines of London Airforce: poklon legendi Moto Guzzija · · ·