Photo: Žan Macarol-Hyundai Kona Hybrid
Utrip mesta · mobilno

Nova Hyundai Kona je bila predstavljena nedolgo nazaj, zdaj pa je prišel čas še za njeno hibridno različico. Bistvo Hyundai Kona Hybrid je seveda v njenem hibridnem pogonu, ki bo še bolj pripomogla k zelenem ‘odtisu’, tega zelo priljubljenega kompaktnega športnega terenca.

Hyundai Kona Hybrid ima hibridni pogon, ki ga sestavljata 1,6-litrski GDi bencinski motor, s 77,2 kW (105 KM) moči in elektromotor, z 32 kW (43,5 KM) moči. Električna energija za poganjanje elektromotorja se shranjuje v litij-ionski bateriji s kapaciteto 1,56 kWh. Celoten sistem razvije 103,6 kW (141 KM) in priskrbi 265 Nm navora. Kona Hybrid je na voljo s 6-stopenjskim robotiziranim DCT menjalnikom z obvolanskimi ročicami. Le te lahko v načinu ECO uporabljamo za uravnavanje jakosti regenerativnega zaviranja, v načinu SPORT, pa jih uporabljamo za pretikanje med prestavami.

S pomočjo pametnega navigacijskega sistema, lahko hibridna Kona samodejno upravlja z električno energijo v bateriji. Glede na zastavljeno pot bo avtomobil samodejno shranjeval ali porabljal energijo, tako da bo elektromotor kar največ v pogonu. S tem bodo prihranki pri porabi goriva še bolj opazni. Hibridna Kona je na voljo v 27 kombinacijah zunanjosti, notranjost pa si lahko po želji popestrimo s še bolj preglednim 10,25-palčnim zaslonom. Za večjo varnost skrbi najnovejša različica asistenčnih sistemov SmartSense. Hyundai Kona Hybrid je na voljo od 22.900 evrov dalje.

Galerija slik: Hyundai Kona Hybrid

Photo: Žan Macarol-Hyundai Kona HybridOdpri galerijo

ŠKODA Kamiq ŠKODA Kamiq: simpatičen urbani SUV že na voljo za slovenske kupce BMW serije 2 Gran Coupe Novi BMW serije 2 Gran Coupe: različica za “plitke” žepe Volvo XC40 Recharge Volvo XC40 Recharge: prvi popolnoma električni Volvo 20191011_02_02 Toyota LQ: avtomobil, ki bo poskrbel za vaše čustvene potrebe