message-editor_1583257929331-40362-prophecyconceptev
Utrip mesta · mobilno

Hyundai je predstavil naslednjo stopnjo svojega oblikovalskega jezika, in sicer v podobi konceptnega modela Hyundai Prophecy.

Po Hyundaijevih navedbah je konceptni Hyundai Prophecy s svojo športno silhueto, kratkimi previsi in izrazitim zadnjim delom, utelešenje ultimativne avtomobilske oblike. Avtomobil je osnovan na novi platformi, namenjeni električnim avtomobilom, ki oblikovalcem omogoča najti pravo harmonijo med estetiko in funkcionalnostjo. Prophecy ima “animirana svetila in animiran zadnji usmerjevalnik vetra”, s čimer še poudari električno osnovo avtomobila. Pri Hyundaiju so zatrdili, da bodo takšne luči kmalu našle svojo pot tudi na serijske modele avtomobilov.

Prophecy so si zamislili kot avtonomen avtomobil, v katerem ne bo klasičnega volanskega obroča, temveč dve “upravljalni palici”, ki bosta priskrbeli za popoln, a nov občutek v vožnji.

Galerija: Hyundai Prophecy

Hyundai ProphecyOdpri galerijo

911-turbo-3-1583172082 Novi Porsche 911 Turbo S: najhitrejši in najmočnejši 911 Turbo Gemera_exterior_9 Koenigsegg Jesko Absolut in Koenigsegg Gemera: najhitrejši avtomobil na svetu in “mega grand tourer” Novi Audi A3 Sportback Novi Audi A3 Sportback: kompaktnež je ponovno z nami … in popolnoma smo navdušeni! BMW i4 Concept BMW i4 Concept nakazuje, kakšen bo produkcijski BMW i4 ·