Hyundai Santa Fe
Utrip mesta · mobilno

Na slovenske ceste je zapeljala četrta generacija športnega terenca Santa Fe. Z novo generacijo prihaja vedno bolj prepoznavni Hyundaijev dizajn, nove varnostne tehnologije in še bolj kakovostna notranjost.

Hyundai Santa Fe se je pridružil Hyundai SUV paleti avtomobilov, s katero si deli prepoznavni Hyundaijev dizajn z dvodelnimi prednjimi žarometi, kaskadno masko in LED dnevnimi lučmi. Stranski profil poudarijo atraktivna, na novo oblikovana platišča, za 70 mm daljša medosna razdalja in kar 10 barv zunanjosti, ki svoj navdih jemljejo v naravi. Zadek ima drzen odbijač in luči s 3D-LED tehnologijo.

Notranjost potniške kabine si lahko omislimo v štirih različnih barvah, opazna pa je izboljšava uporabljenih materialov in večja kakovost izdelave notranjosti. Sredi armaturne plošče se nahaja tako imenovani lebdeči zaslon na dotik, ki je na voljo v velikosti 5- , 7-, ali 8-palcev, glede na nivo izbrane opreme. Prtljažni prostor se je povečal za 40 litrov, vanj pa lahko po novem spravimo za 625 litrov prtljage. Zadnja bočna stekla imajo za kar 41% večjo površino, kar pomeni, da se je preglednost izdatno izboljšala. Hyundai Santa Fe je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži.

Hyundai Santa Fe ima na voljo dva dizelska motorja. Prvi, 2,0-litrski CRDi je na voljo s 150 konjskimi močmi (110 kW) ali s 185 konjskimi močmi (136 kW). Drugi motor, 2,2-litrski CRDi ima na voljo 200 konjskih moči (147 kW). Na voljo je pogon na prednji kolesni par, lahko pa si omislimo inteligentni Hyundaijev štirikolesni pogon, ki omogoča izbiro voznih profilov in izboljšuje pospeševanje ter pripomore k stabilnosti avtomobila. Izbiramo lahko med ročnim 6-stopenjskim ali samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom. Na voljo je tudi Hyundai SmartSense sistem aktivne varnosti, ki vsebuje nabor najnaprednejših varnostnih sistemov. Hyundai Santa Fe z 2,0-litrskim motorjem (110 kW), ročnim menjalnikom in STYLE nivojem opreme je na voljo od 34.900 evrov dalje.

Galerija slik: Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa FeOdpri galerijo

Royal Enfield KX Concept EICMA 2018: zanimivosti in novosti iz sejma motornih koles Ducati Panigale V4 R - 2018 Ducati Panigale V4 R (2018) je najmočnejši serijski motor na svetu Passenger-Drone-2 Astro Elroy: ‘dron’, ki samodejno pelje potnike HUDWAY Cast 10+ najboljših naprav, s katerimi boste nadgradili svoj avtomobil · ·