ezgif.com-webp-to-jpg (84)
Utrip mesta · mobilno

Uber Elevate in Hyundai sta postala partnerja v Uberjevi viziji transporta oseb v prihodnosti. Na sejmu CES 2020 sta s skupnimi močmi predstavila ‘dron’, ki bo lahko prepeljal do 5 oseb.

Hyundai in Uber Elevate sta predstavila leteče vozilo, poimenovano S-A1. Dronu podobno vozilo lahko pelje 4 potnike in pilota, v prihodnje pa pilot ne bo več potreben, saj bo ‘dron’ popolnoma avtonomen. Vozilo lahko vzleti in pristaja vertikalno, ko pa doseže določeno višino, se do cilja premika v večinoma horizontalni smeri. S-A1 doseže hitrost do 290 km/h in leti na višini med 300 in 600 metri. Namenjen bo potem, dolgim do 100 kilometrov, polnjenje baterij pa bo celo v prometnih konicah zahtevalo zgolj 5–7 minut.

Prednost več manjših rotorjev je v boljši okretnosti, zaradi manjše velikosti pa se zmanjša tudi hrup. To je še posebno primerno za mestna središča, ki so po večini že tako čezmejno onesnažena s hrupom. Prednost partnerstva Uber Elevate s Hyundaiem je tudi ta, da je Hyundai resen igralec v svetu avtomobilizma in mu bo izdelavo Uberjevih dronov tudi dejansko uspelo realizirati.

Galerija: Hyundai – Uber Elevate S-A1

Hyundai – Uber Elevate S-A1Odpri galerijo
Audi AI:ME Audi AI:ME: jekleni konjiček s srcem, ki bo do vas empatičen Lamborghini Huracán EVO RWD Lamborghini Huracán EVO RWD: manj je več Mercedes-Benz Vision AVTR Mercedes-Benz Vision AVTR: čarobni svet filma Avatar, ujet v avtomobilu Sony Vision-S Sony Vision-S: konceptni avtomobil elektronskega giganta · · ·