ICEHOTEL-2017-art-images-designboom-1800
Utrip mesta · destinacija

Ste sploh vedeli, da lahko prenočite v ‘Ledenem kraljestvu’? Lahko, že od leta 1989. Ne imenuje se sicer tako kot priljubljena risanka, ampak Icehotel. Letos so postavili na ogled že 28. različico hotela, saj vsako zimo dobi novo podobo. Vas zanima, kako je videti letos?

Icehotel stoji v švedski vasici Jukkasjärvi, čisto na severu te skandinavske države.

Mimo vasice teče reka Torne, iz katere so že marca začeli odnašati led za letošnji Icehotel  št. 28. Kar 500 ton ledu je bilo potrebnih, da so ustvarili umetnine, kot so ledeni kozarci in ledena kapelica. Za ledene lestence v glavnem prostoru so uporabili kar 1000 ročno brušenih ledenih kristalov. V delo je bilo vključenih 36 umetnikov z vseh koncev sveta, ki so potrebovali več tednov za svoje umetnine.

V hotelu se so ledeni apartmaji, ki jih letos krasijo ledene skulpture v obliki pragozda, gorske gorile, severne kraljice ter oblakov.

Led se poleti stali in voda odteče nazaj, od koder je prišla, v reko Torne. Takrat lahko letujete v hotelu 365, ki pa se na srečo ne bo stalil.

Cena za nočitev se začne pri 250 evrih, seže pa do 850 evrov.

Galerija – Icehotel  št. 28: prenočite v ledenem kraljestvu

Icehotel št. 28 – prenočite v ledenem kraljestvuOdpri galerijo

stoos-switzerland-worlds-steepest-funicular-railway-open-designboom-818 To je najstrmejša tirna vzpenjača na svetu! pexels-photo-293029 Kam na enodnevni izlet pozimi? SapmiNatureCamp_auroraslider Sapmi Nature Camp: kampiranje med severnimi jeleni 1. Zagreb, Hrvaška Najboljše božične destinacije 2017/2018: to so najlepši božični sejmi v Evropi · · · · · · ·