Ledeni hotel Icehotel 365
Utrip mesta · destinacija

Ledeni hotel Icehotel goste vsako zimo pozdravlja že vse od leta 1989, od letos pa bo največji hotel iz ledu na svetu, ki se nahaja v majhni vasici Jukkasjärvi na Švedskem, odprt skozi vse leto. Icehotel 365 ima 20 stalnih sob, kjer lahko gostje spijo na posteljah iz ledu pri –5 stopinjah Celzija. Elsa iz Ledenega kraljestva bo nad ledenim hotelom Icehotel 365 zagotovo navdušena.

Ledeni hotel Icehotel 365 se nahaja 200 kilometrov severno od polarnega kroga in razteza na 2100 kvadratnih metrih. Icehotel letos že sedemindvajsetič odpira svoja vrata. Tokrat za stalno, saj se po treh mesecih ne bo stopil.

PREBERITE ŠE: Icehotel 2016: ledeni hotel na Laponskem 26-ič odprl vrata

Celoten hotel je izdelan iz kombinacije snega in ledu, kot vsako leto pa so ga pomagali oblikovati različni umetniki s celega sveta. Icehotel poleg (tematskih) sob ponuja tudi ledeni bar, savno, ledeno dvorano in umetniško galerijo. Za izdelavo so porabili približno 30 tisoč litrov vode, ki so jo črpali iz reke Torne. Da se hotel v toplejših mesecih ne bo stopil, bo skrbelo hlajenje, za katerega bo skrbela energija, pridobljena s pomočjo fotovoltaičnih panelov, ki sončno energijo pretvarjajo v električno.

Galerija – ledeni hotel Icehotel 365:

Ledeni hotel Icehotel 365Odpri galerijo

Novoletna jelka v Vilni Praznična jelka v Vilni vas bo popolnoma omrežila shutterstock_205170388 Dubai Mall: kaj vse najdemo v največjem nakupovalnem centru na svetu? Vulkanski krater Dallol v Danakilski depresiji v Etiopiji leži nekaj deset metrov pod nadmorsko višino. Veličastne pokrajine na Zemlji, ki se zdijo neresnične Jubel - skrivnostno potovanje Jubel: stran za organizacijo potovanj, ki vas odpelje na skrivnostno destinacijo · · ·