Sendvič z avokadom in jajcem
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Rabiš ideje za lahko poletno kosilo? Potem so ti recepti z jajci prava izbira. Vsak zna narediti jajce na oko, vmešana jajca in trdo kuhana jajca. Vendar pa je možno jajca pripraviti še na marsikakšnen drugačen način. Tu vam predstavljamo izbrane recepte, zaradi katerih boste želeli jajca jesti prav vsak dan. Bodite le pozorni, da ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Jajca so ena izmed tisti jedi, ki se jih enostavno ne moreš naveličati (pod pogojem, da jih imaš rad/-a seveda). Vendar pa je nekaj svežega vetra kljub temu vedno doborodošlega. Tukaj so recepti z jajci, ki to jed postavijo v novo perspektivo.

Sendvič z avokadom in jajcem

Sestavine

  • 8 velikih jajc
  • 1/3 skodelice majoneze
  • 1/3 skodelice jogurta
  • 1 žlica gorčice
  • sok 1 limone
  • 1 žlica belega kisa
  • 3 žlice sesekljanega drobnjak
  • 2 žlici sesekljane bazilike
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • 2 žlici kaper
  • 1 sesekljna čebula
  • 1 sesekljan avokado
  • 8 rezin polnozrnatega kruha
  • 1 velik paradnižnik
  • solatni listi

Priprava
Jajca kuhaj 11 minut, nato jih ohladi, olupi in seseklaj v posodo. V majhni posodi zmešaj majonezo, jogurt, gorčico, limonin sok in kis. Dodaj drobnjak in baziliko in začini s soljo in poprom. Mešanico polij čez jajca. Dodaj kapre, sesekljano čebulo in avokado. Nežno premešaj. Sestavi sendviče. Začni z mešanico jajc in avokada. Dodaj rezino paradižnika in na koncu obloži s solatnim listom.

Jajca s šparglji in paradižniki v pečici

View this post on Instagram

Roasted Tomato + Asparagus Egg Bake 🍅🌱🥚 #SundayBrunch {This is such a SIMPLE + Impressive recipe! Worth waking up for! 🌞 You can double it for a crowd, or make extra for a quick weekday breakfast #foodprep} makes 2 servings Instructions: 1 lb. thin asparagus, woody ends broken off 1 cup cherry or grape tomatoes 1 Tbsp extra virgin olive, or avocado oil 4 large free-range eggs sea salt and fresh ground black pepper, to your taste Ingredients: Preheat oven to 425 degrees f. Toss asparagus and tomatoes with oil in a shallow, rimmed baking sheet just large enough to hold vegetables in a single layer, without overlapping. Roast veggies for about 10 minutes, until asparagus is just crisp-tender and tomatoes have wilted. Very gently crack eggs over asparagus mixture. Return to oven and roast until egg whites are just set, and yolks are to your liking; about 5-7 minutes. Season with sea salt and fresh ground pepper and enjoy. ❤Rachel

A post shared by Rachel Maser (CleanFoodCrush) (@cleanfoodcrush) on

Sestavine

  • 400 g špargljev
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 4 jajca
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 ščepca timijana
  • sol
  • poper

Priprava
Segrej pečico na 180°C. Pripravi pekač in ga obloži s papirjem za peko. Odreži oleseneli del šparljev. Umij šparglje in paradižnike in jih porazporedi po pekaču. Polij z olivnim oljem in začini s timijanom, soljo in poprom. Peči 10 minut. Po pečeni zelenjavi ubij jajca in jih začini s soljo. Vrni v pečico za 7 minut in postrezi.

Omleta s pestom in kozjim sirom

Sestavine

  • 3 jajca
  • sol
  • poper
  • 2 žlici drobljenega kozjega sira
  • 1 žlica narezanih sušenih paradižnikov
  • 1 žlica pesta
  • sesekljana sveža bazilika

Priprava
Segrej namaščeno posodo. Ubij in zmešaj jajca, dodaj sol in poper. Jajca vlij v posodo in jih mešaj, dokler ni omleta skoraj narejena. Po jajcih razporedi sir in suhe paradižnike. Na koncu dodaj pesto in baziliko ter postrezi.

Jajca v kruhovih posodicah


Sestavine

  • 4 kruhove rolice
  • 1/3 skodelice ribanega sira
  • 4 jajca
  • 1/3 skodelice sladke smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava
Segrej pečico na 180°C. Pripravi pekač in ga obloži s peki paprijem. Kruhovim rolicam na sredini izdolbi luknjo. Razporedi jih po pekaču. Vanje najprej razporedi polovico ribanega sira. Nato v vsakega ubij jajce in ga zalij s smetano za kuhanje. Vsako jajce začini s soljo in poprom. Peči približno 15 minut. Posuj s preostalim sirom in ponudi.

Jajca v paradižniku

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 8 paradižnikov
  • 8 jajc
  • 1/3 skodelice mleka
  • 1/3 skodelice parmezana
  • sol
  • poper
  • sveža sesekljana zelišča

Priprava
Segrej pečico na 180°C. Pripravi pekač in ga obloži s peki paprijem. Paradižnikom sredini izdolbi luknjo. Razporedi jih po pekaču. Nato v vsakega ubij jajce in ga zalij z mlekom. Po vrhu posuj parmezan. Vsako jajce začini s soljo in poprom. Peči približno 15 minut. Posuj s svežimi zelišči.

shutterstock_482106556 Recept: lahek limonin cheesecake brez peke shutterstock_193457942 Hitro in enostavno: pripravite bezgov sok s tem receptom XT2A0715.raf Recept: ne zlivaj ostanek vina stran, tako ga lahko odlično porabiš! shutterstock_1444271537 Za vedno bo spremenila tvojo kavo: nikoli več je ne boš pil brez te sestavine! · ·