Jesenski oddih
Utrip mesta · destinacija

Potrebujete idejo za jesenski oddih? Ne mučite se s klikanjem in brskanjem po katalogih, ker smo namesto vas vse to storili že mi in izbrskali tri fantastične ponudbe, v sklopu katerih vas čaka dopustniško razvajanje, ki bo preseglo vaša pričakovanja. Potem ko smo prečesali počitniške pakete, so skozi sito prišli trije: tridnevni oddih v Vili Prešeren na Bledu, tridnevni oddih v Hotelu Well v Tuheljskih Toplicah in tridnevni oddih v Grand hotelu 4 opatijska cvijeta (oba na Hrvaškem). Zakaj so nas prepričali in bodo tudi vas, izveste v nadaljevanju.

Komu ne bi zdajle prijalo malce oddiha? Sploh ker je premik ure zamajal naš bioritem, dnevi pa so postali občutno krajši. Da boste imeli kaj od njih, vam predlagamo, da si vzamete kakšen prost dan. Ker vemo, da vam beremo misli, smo tudi že poiskali ideje za oddih. Najbolj so nas prepričale ponudbe Vile Prešeren na Bledu, hotela Well v Tuheljskih Toplicah (Hrvaška) in Grand hotela 4 opatijska cvijeta (Hrvaška), pa ne le zaradi lokacije, ampak predvsem zaradi privlačnih aranžmajev, ki so definicija sanjskega dopusta.

PREBERITE ŠE: Nemčija – ne pravijo ji zastonj počitniška dežela

Na eni strani imate slovito Vilo Prešeren na Bledu, ki leži pod grajsko pečino in tik ob jezeru, njen pogled pa se razlega na najlepše, kar ima ta gorenjski biser ponuditi: otok, grad in cerkvico, nismo pa prikrajšani niti za razgled na okoliške hribe. Gostovanje v tradicionalni blejski vili 19. stoletja ponuja ne samo enkratno izkušnjo za ljubitelje lepega, ampak tudi za vse gurmane, zato je tridnevni počitniški paket Gourmet Vila Prešeren natančno tisto, kar ta trenutek potrebujete.

Vila Prešeren, BledOdpri galerijo

Če bi radi skočilo čez mejo, ni boljše izbire, kot je Hotel Well v Tuheljskih Toplicah na Hrvaškem, ki je le pljunek stran od slovenske meje. Gre za najpomembnejšo termalno destinacijo naše južne sosede, in biser te je prav Hotel Well. In če je Bled ena, je to druga oziroma drugačna podoba raja. Otoček, grad in jezero tu zamenjajo spa, wellness, bazeni z zdravilno termalno vodo, savne in fitnes, ki bodo poskrbeli, da se bo vaše telo otreslo skrbi in stresa. Na svoj račun pa bodo kakopak prišle tudi brbončice. Če vam hotel zveni znano, vas spomin ne vara. Njegov Vodni planet (kompleks bazenov), ki je ponos hotela, je bil namreč predstavljen na straneh National Geographica in je pravi turistični fenomen. In pravi fenomen bi bil, če vas njihov tridnevni paket za popolno sprostitev ne bi fasciniral!

Hotel Well, Tuheljske Toplice (Hrvaška)Odpri galerijo
Če jim to kljub vsemu nekako ni uspelo, vam kot drugo možnost na Hrvaškem predlagamo dopustovanje v Grand hotelu 4 opatijska cvijeta iz verige Milenij hotelov, ki si je za domicil izbral Opatijo. Hotel, znan in opevan daleč naokoli, stoji v popku mesta in slovi kot wellness oaza (ponuja zunanji in notranji bazen s podvodnimi masažami, terapevtski bazen, masažni bazen, finsko savno s kromoterapijo, turško kopel s Kneippovo terapijo, ledeno fontano, solarij ….), ki ponuja pravo protiutež stresnemu življenju. Če vas to še ne prepriča, pa bo jeziček na tehnici restavracija Camellia, ki ponuja hrvaške jedi iz domačih in svežih sestavin, hotel pa je edini na Hrvaškem s posebnim standardom ‘hrvaška avtohtona kuhinja’.
Grand Hotel 4 opatijska cvijeta, Opatija (Hrvaška)Odpri galerijo
Najlepši slapovi na svetu 10 najlepših slapov na svetu Hostel Book and Bed Tokyo Book and Bed Tokyo: sanjski hostel za knjižne molje Dobrodošli v ''črevesju'' Pariza! Airbnb: pariške katakombe, najsrhljivejše prenočišče na svetu PicMonkey Collage 12 najbolj spektakularnih gradov na svetu · · ·