cover-legoland-hotel-image
Utrip mesta · arhitektura

Se spomnite, ko smo še kot otroci sestavljali svoje prve hiše, gradove in utrdbe iz Lego kock ter si želeli, da bi v njih res lahko živeli? Sedaj se to na nek način da, saj so na Floridi zgradili novi Legoland hotel.

Leta 2011 so na Floridi (ZDA) zgradili svoj Legoland Florida, ki je takrat postal peti Legoland tematski park na svetu (in drugi v ZDA). Za njim so odprli še Legoland Malaysia Resort v Maleziji in sedaj tudi v Dubaju pripravljajo odprtje svojega Legoland Dubai Resort, ki bo odprl svoja vrata naslednje leto.
Legoland Florida je med drugim tudi drugi največji Legoland tematski park na svetu, zato je bilo le vprašanje časa kdaj bo v parku zgrajen tudi prvi hotel. Legoland Hotel vključuje kar 152 sob, ki so popolnoma opremljene glede na štiri tematike Lego igrač: pirati, kraljestvo, pustolovščina in prijatelji. Vsaka soba je opremljena tudi z Lego modeli in lovom za zakladom v katerem bodo uživali otroci. Hotel tako uresničuje sanje vsakega otroka in tudi tistega, ki je otrok po srcu.

Legoland hotel - FloridaOdpri galerijo
Hiše iz bambusa - Ibuku Futuristično čudoviti trajnostni domovi iz bambusa Barvita banka Sugamo Shinkin Barviti minimalizem japonske banke Stavbo ministrstva za kmetijstvo v Kazanu krasi tudi čudovita silhueta drevesa. Čudovita silhueta drevesa v še bolj čudoviti zgradbi v Kazanu 1511027_906397289372721_1319482420290128928_n Odprte hiše Slovenije: prost vstop v dobro arhitekturo · ·