cover_grafiti
V zraku · buzz buzz

Digitalna doba je v mnogočem dodobra spremenila naše kulturne vzorce, kar je navdahnilo kanadskega umetnika iz Vancouvra s psevdonimom iHeart, da je skozi grafite predstavil učinke in spremembe digitalne dobe na mlajšo generacijo, ki se je predvsem prek družbenih omrežij pa tudi drugih digitalnih orodij in pametnih telefonov, odmaknil od tradicionalnih norm obnašanja.

Digitalno življenje je zamajalo številne, stoletja prisotne, navade, ki se očitno selijo v pratike, izročila in zgodovinske knjige. To je podžgalo uličnega umetnika iHeart iz Vancouvra, ki si je za platno izbral urbane površine, da je skozi grafite ponazoril tektonske premike v vedenju mladih, ki so rezultat življenja v informacijski dobi. Ti postajajo vse bolj ujeti v lepljive mreže pametnih naprav in družbenih omrežij (Facebook, Twitter,…), ki skozi zaslone srkajo njihovo pozornost in jih izklapljajo iz realnosti.

PREBERITE ŠE: Odeith: izjemni tridimenzionalni grafiti

Nekoč so bile kolebnice, danes so hashtagi. Nekoč se je mama zadrla, ko je bilo kosilo na mizi, danes ti namesto tega pošlje sporočilo ali pa te ”zvrcne”. iHeart prikaže z digitalnim svetom obsedeno generacijo in dolgoročne (negativne) posledice, ki jih bo imelo nanjo.

Grafite si oglejte v galeriji

Prenesi font.Odpri galerijo

Oče z otroškimi tatuji Keith Anderson: otroške risbe kot tatuji na očetovi roki pb The Pirate Bay od 31. januarja 2015 nazaj na spletnem zemljevidu asapscience Kakšen bi bil svet brez ljudi? paris-hilton-1024-1000x500 Super Bowl 2015: 10 najboljših Super Bowl oglasov ·