symfonisk-3-lowres (1)
V zraku · dizajn

Ikea je z znanim proizvajalcem zvočne opreme Sonos že pred časom ustvarila linijo WiFi zvočnikov Symofonisk Wi-Fi, v Sloveniji pa bo ob otvoritvi trgovine ponudila tudi svetilko in polico, v katero so zvočniki vgrajeni.

Po vključitvi brezžičnih polnilcev v pohištvo je zdaj čas, da dobimo zvok, ki prihaja kar iz pohištva. Tudi zato je sodelovanje IKEE in Sonosa obrodilo zanimiva izdelka. Razvili so namreč polico z zvočnikom Wi-Fi, ki jo je mogoče namestiti poleg postelje in zanjo takoj prejeli nagrado Red Dot Design Award. Skupaj z njo pa ponujajo tudi namizno svetilko Symfonisk z zvočnikom Wi-Fi. Kar je pri teh napravah super je, da jih je mogoče nadzorovati na daljavo, lahko delujejo ločeno ali v tandemu in tako sobo napolnijo s “stereo” glasbo.

IKEA nenehno raziskuje nove ideje, ki lahko izboljšajo življenje doma. “Z vključevanjem tehnologije v pohištvo lahko to storimo na še boljši način,” je dejal Björn Block, poslovni direktor IKEA Home Smart pri švedski IKEI.

Prek daljinca lahko, kot na telefonu, preskočite, začasno ustavite ali se vrnete na prejšnjo skladbo, upravljate pa seveda tudi z jakostjo zvoka.

space cover Space: cenovno dostopen mikrodom, odličen za avanture nekje na obronkih našega planeta Seepod (Foto: © Peter Jackson / Nomadic Resorts) Seedpod: lebdeč mikro resort za vse, ki želite pobegniti pred “popandemičnim” svetom terraplanter Terraplanter: hidroponski lonec, s katerim lahko gojite rastline v zaprtih prostorih brez zemlje Restavracija Mediamatic (Foto: Willem Velthoven) Restavracija v Amsterdamu za socialno distanco namestila romantične rastlinjake za intimne večerje v dvoje ·