Ikea Hacka
Utrip mesta · dom

“Ikea Hacka” je kuhinjski koncept, oblikovan s strani mladih industrijskih oblikovalcev in optimiziran za sodobnega uporabnika in njegove potrebe. Modularna kuhinja “Hacka” je popolna izbira za vse DIY navdušence, saj prebuja imaginarno razmišljanje, vodi do kreativnih in unikatnih rešitev ter je z izjemno uporabnimi triki uporabniku nadvse prijazna.

Leta 2013 je Ikea združila moči z Lundovsko univerzo za industrijski dizajn in s projektom “Kitchen revolution 2025” študentom magistrskih smeri ponudila možnost sodelovanja pri preučevanju bodočih kuhinjskih potreb in kuhinjske estetike. Študentom prvih letnikov magistrskega študija je bila tako zadana naloga raziskati uporabnikove potrebe v povezavi s produkcijo hrane in oblikovanje kuhinj prihodnosti na podlagi rezultatov raziskav.

Lundovski študenti so svojo rešitev poiskali v konstantno razvijajočem se trendu trikov za enostavnejše življenje ter oblikovali modularen kuhinjski sistem “Ikea Hacka”, s katerim se lahko uporabniki poljubno poigrajo in zadovoljijo vse svoje kuhinjske in celo pisarniške potrebe. Z modularnim sistemom lahko sestavimo kuhinjo po svojih željah in potrebah, v sam sklop pa lahko poleg Ikeinih komponent vpnemo tudi tiste, ki jih že imamo doma. Prototip inovativnega kuhinjskega sistema si lahko ogledamo na Tednu oblikovanja v Milanu 2015.

PREBERITE ŠE: Ikea: pohištvo za brezžično polnjenje pametnih telefonov

Ikea HackaOdpri galerijo
3D možgani Domiselni podstavki za kozarce, iz katerih sestavimo 3D možgane Zunanji bivalni prostori postajajo vse bolj podobni notranjim. Trend: Kakšno vrtno pohištvo je moderno leta 2015 PicMonkey Collage Ideje za spomladansko preobrazbo balkona PicMonkey Collage Full Grown – pohištvo, ki raste iz lončka · · ·