1000-500-citymagazine-cover
V zraku · buzz buzz

Sestaviti Ikeino pohištvo ni raketna znanost. Konec koncev je eno od osnovnih vodil švedskega velikana, da naj bodo izdelki preprosti. Ker Nasini namreč niso. Vsaj tako si lahko predstavljamo. Kaj imata torej Nasa in Ikea skupnega? Za zdaj še nič oprijemljivega, se je pa med njima v zadnjem času nekaj dimi. In tam, kjer je dim, je tudi ogenj.

Pri Ikei so namreč prišli na idejo, da bi začeli oblikovati pohištvo, ki bi bilo primerno za zelo majhne prostore, kjer je gibanje precej omejeno. Natančneje, zanima jih, kakšno pohištvo bi bilo najprimernejše za največja mesta, ki so praktično preplavljena s populacijo. Tako so se z Naso dogovorili za obisk v njihovem centru MDRS (Mars Desert Research Station) v Utahu. Tam se namreč Nasini astronavti kar 3 leta urijo in pripravljajo na polete v vesolje. Ikeini oblikovalci so sicer samo 3 dni okušali takšno življenje, da bi pridobili izkušnje, kaj pomeni živeti na zelo majhnem prostoru. Vodja projekta in odprave pri Ikei Michael Nikolic pravi, da bo ta izkušnja nedvomno pripomogla k boljšemu razumevanju, kaj človeštvo čaka v bližnji prihodnosti, ko bomo morda res začeli poseljevati Mars, ter tudi probleme, s katerimi se soočajo prebivalci mest, kjer praktično ni več prostora niti za dihanje. Meni, da bo ta kolekcija izražala predvsem hvaležnost za to, kar imamo tu na zemlji; vodo, zrak, ljudi in rastline.

Če ne drugega, so se imeli Ikeini oblikovalci nedvomno ‘bombastično’.

PREBERITE ŠE: IKEA: V IKEO ŽE TO JESEN PRIHAJA PAMETNI DOM

Galerija slik: Ikea in Nasa združujeta moči

Ikea in Nasa združujeta močiOdpri galerijo

Ashton Kutcher, 2003 S katerim frajerjem je bil svet obseden tistega leta, ko ste se rodili? d42b2cf7-3054-4199-95c9-0c9a3b7cae06 S takšnimi moškimi ženske po 25. letu ne želijo biti več 6d502eaeada9f297f821bf85d783100e Teh 5 znakov nakazuje, da se bosta verjetno poročila 321ac4ab8c0e10754ac7b5e74ed4443e Top ideje za poletni zmenek · ·