Anti-pametni telefon jedilna miza
Utrip mesta · dom

Ikea je pripravila koncept jedilne mize, ki ”prisili” ljudi, da med jedjo pustijo pametne telefone pri miru. Miza vključuje grelno posodo, ki hrano greje le, če se med obedovanjem odpovemo svojemu pametnemu telefonu. Bi tudi vi doma potrebovali takšno jedilno mizo ali pri vas doma bonton za mizo še kaj velja?

Tudi sami med jedjo za mizo vse prevečkrat uporabljate pametni telefon, fotografirate hrano in ne veste, kaj jeste, ker ste ves čas zatopljeni v zaslon? Ikea vam v prihodnosti to morda prepriča, kajti če njen koncept jedilne mize nekoč ”meso” postane, bo morda obedovanje spet to, kar je bilo. Trenutki, namenjeni druženju, ne pa hranjenju odvisnosti od pametne naprave. In kako nam jedilna miza prepreči uporabo pametnega telefona med jedjo? Ideja vključuje grelno posodo, ki je posebej pogosto v rabi v azijski kuhinji in služi za pripravo jedi za večjo skupino ljudi.

Namesto elektrike je njen vir energije telefon, ki ga morajo ljudje odložiti pod posodo. Več ko jih je, bolj posoda greje. Kot bi v kurišču s kotličkom na ogenj nalagali dodatna polena. Manj ko je telefonov, manj toplote posoda proizvaja, s čimer zbrane za mizo prisili, da se odrečejo svojim napravam, če želijo potešiti svojo lakoto. Tisto po hrani.

PREBERITE ŠE: Logged out: Ikea s pogrinjkom z žepkom za pametni telefon za vrnitev bontona za mizo

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kako koncept jedilne mize švedskega pohištvenega giganta Ikee deluje v praksi. Bi imeli kaj podobnega doma?


Pizzeria Pronto Pizzeria Pronto: pica kot iz krušne peči na štedilniku Servieta/prtiček v obliki srca Valentinov pogrinjek: kako iz prtička narediti srce? Pohištvo Oriental Series Moderno pohištvo z orientalskim pridihom Néit je prvi pametni zložljivi potovalni kovček Néit: prvi pametni zložljiv potovalni kovček · ·