dmitry_ageev-2500x2500
Utrip mesta · dom

Ikea in švedsko podjetje Hasselblad, ki izdeluje fotoaparate in kamere, sta združila moči. Ikea x Hasselblad predstavlja rojstvo novega umetniškega sodelovanja Norrhassel. Norrhassel je zbirka osmih edinstvenih portretov in posnetkov narave, sodelovanje med Ikeo in Hasselbladom pa si za cilj postavlja predvsem demokratizacijo in večjo dostopnost umetnosti.

Hasselblad, švedsko podjetje, ki izdeluje fotoaparate in kamere, je že več kot 50 let vpleteno v pomembne globalne dogodke. Leto 2018 pa bodo ovenčali s pomembnim sodelovanjem. Ikea x Hasselblad predstavlja rojstvo novega  umetniškega sodelovanja Norrhassel. Gre za zbirko osmih edinstvenih portretov in posnetkov narave, ki so na Design festivalu v Madridu prejeli nagrade za najboljše fotografije. Avtorji fotografij so: Dmitry Ageev, Lars van de Goor, Hans Strand, Bara Prasilova, Ali Rajabi, Tom D. Jones in Joachim Schmeisser. Glavni namen sodelovanja Norrhassel je narediti umetnost bolj dostopno širšemu občinstvu. Tako si bo lahko več posameznikov privoščilo v svoj dom vnesti umetniško delo. Zmagovalne fotografije si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

PREBERITE ŠE: IKEA in Tom Dixon: Delakting, revolucija sedežne garniture

Fotografija Bara PrasiloveOdpri galerijo

Discommon Coffee Table. Discommon Coffee Table: mizica za ljubitelje jeklenih konjičkov huge-window-1024x769 copy 9 denarnici prijaznih korakov do sodobne in luksuzne kuhinje g Stol The Planet: največje udobje za vaš dom IKEA in Tom Dixon: Delaktig, revolucija sedežne garniture IKEA in Tom Dixon: Delaktig, revolucija sedežne garniture · ·