lego-ikea-claire-healy-sean-cordeiro-designboom-08
V zraku · buzz buzz

Claire Healy in Sean Cordeir sta v svojem umetniškem projektu združila Ikeino pohištvo in Lego kocke ter uspešno zabrisala meje med umetnostjo in funkcionalnostjo.

Ko pomislimo na Ikeino pohištvo in kocke Lego, so prve asociacije, ki nam “padejo na pamet” enostavna zložljivost, neskončna možnost kombiniranja in ustvarjalna igrivost. Claire Healy in Sean Cordeir sta s svojim projektom, v katerem gre za kombinacijo Ikeinega pohištva in legendarnih kock Lego, želela izpostaviti te podobnosti in zabrisati meje med umetnostjo in praktičnostjo. S kockami Lego smo kot otroci gradili in opremljali naše domišljijske domove, z Ikeiinim pohištvom pa opremljamo stanovanja v odrasli dobi. Le zakaj ne bi obdržali še nekaj otroka v sebi in združili oba ustvarjalna svetova?

PREBERITE ŠE: Kaj počnejo uspešni ljudje, preden se odpravijo v posteljo

Odpri galerijo

cover3 15 najbolj odbitih modelov najlonk in nogavic BeFunky-collage (1) 10 predmetov, ki so jih v grob odnesli slavni PicMonkey Collage Dekleta na svojih motorjih: vintage fotografije pravih motoristk 01-gshock G-Shock: kolekcija igrivih večbarvnih zapestnih ur · ·