Ikeina solarna streha za vašo prihodnost
V zraku · tehnologija

Ikea in Solarcentury, angleško podjetje za solarne sisteme, sta združila moči in razvila baterijo za hrambo električne energije, pridobljene s pomočjo solarnih celic. Trdijo, da naj bi rešitev oklestila naše račune za elektriko kar do 70 odstotkov.

Pri podjetju Solarcentury ponujajo 3 vrste panelov, in sicer Rooftop, Rooftop + in Roof-integrated +.

Pri Ikei pravijo, da si prizadevajo svojim kupcem omogočiti živeti bolj trajnostno in varčno ter okolju prijazno. Glede na to, da so se energenti podražili za kar 15 odstotkov, je to najboljši čas za takšno investicijo. Hkrati pa so cene solarnih panelov 100-krat nižje, kot so bile pred 35 leti. Je pa Ikein sistem za zdaj namenjen predvsem angleškemu trgu. Tamkajšnje hiše namreč porabijo 40 odstotkov pridobljene energije, preostalo pa pošljejo nazaj v omrežje. Z Ikeino baterijo bodo odvečno električno energijo zdaj lahko hranili. S tem naj bi se poraba sončne energije znatno povišala.

Ikea odpira vrata pri nas v naslednjem letu. Morda pa še za nas razvije kaj podobnega.

Galerija – Ikeina solarna streha za vašo prihodnost

Ikeina solarna streha za vašo prihodnost Odpri galerijo
Pametna ura LaMetric Time LaMetric: ura, ki se bo povezala z vsemi napravicami v vašem domu cover-game-controler ALL Controller: igralni daljinec za vse konzole Smart-Palm-Sun-Beds-01 V Dubaju ‘rastejo’ pametne palme PHOOZY: najvarnejši ovitek za telefon do zdaj Phoozy: najvarnejši ovitek za telefon do zdaj ·