Curved-Labs-Macintosh-Concept-image-1
V zraku · tehnologija

iMaci z Retina zasloni z ločljivostjo 5K so vsekakor prava paša za oči in mokre sanje vsakega oblikovalca, a kljub privlačnosti novih modelov nas vedno nekaj vleče nazaj v preteklost. V primeru tega koncepta je bil to klasični videz Mac-a. Ta je sicer že na smetišču zgodovine, a je vsaj na konceptualni ravni napovedal svoj povratek in bogatejši za ”znanje” iMaca. Mešanje starega z novim torej tudi v tehnologiji dobiva vse boljši oprijem.

Seveda ta koncept nima tako velike ”zadnje plati” kot originalna škatlasta različica (deluje kot bi čeznjo zapeljal valjar), tudi režo za diskete je zamenjala reža za SD kartico. Deluje kot nekaj, kar bi Steve Wozniak sestavil v garaži Steva Jobsa trideset let nazaj.

PREBERITE ŠE: iMac 27′ Retina 5k display: mokre sanje vsakega oblikovalca

Žal zadeva ne bo ugledala luč sveta, čeprav so pri Curved Labsu, ki je zadevo zasnoval, pomislili tudi na to. Na voljo bi bil v srebrni, zlati in sivi barvi, tako kot novi iPhoni in iPadi. Na voljo bi imel 128 GB prostora in vgrajen Intelov procesor i7.


woodbuds-naturally-crafted-wood-earphones-designboom-07 Woodbuds: naravne, “eco-friendly” lesene slušalke CES2015-1024x579 CES 2015: Izdelki, ki so zaznamovali sejem zabavne elektronike 2015 453736main_mit_d8-5_original_full Kaj bo v prihodnosti novega na področju letenja? 1-printer CES 2015: Polaroid Zip – mobilni tiskalnik, ki omogoča takojšen tisk fotografij ·