jens-lindner-dP6g1YJWQcA-unsplash
V zraku · astrologija

Te zanima, v katerem astrološkem znamenju so po mnenju astrologov rojeni ljudje z največjim egom? Seveda ne trdimo, da to velja za vse, ki so rojeni v teh znamenjih, saj na značaj velikokrat vpliva tudi podznamenje, v katerem smo rojeni.

Ego sam po sebi ni tako zelo slab, saj nam pomaga pri uresničevanju naših sanj in hkrati preprečuje, da bi drugi hodili po nas. Če pa je ego prevelik, pa lahko izgubimo skromno zmožnost, da se učimo iz lastnih napak.

Lev: zase misli, da je del kraljevske družine

Ko je lev obseden s svojim egom, to izkazuje na način, da govori čez druge in velikokrat poskrbi za sceno, da nase pritegne pozornost. Morda se sploh ne zaveda, da to počne. Lev ima že po naravi to težnjo, da želi, da so vse oči uprte vanj, a ko se počuti ranljivega ali ima slabo samopodobo, zaide v skrajnost, da doseže pozornost. Ko ima lev zdrav odnos do svojega ega, bo ljubil prav vsak del sebe, vključno s svojimi napakami. Ve, da je nepopoln, a hkrati verjame, da ga ravno te ‘napake’ delajo čudovitega.

Kozorog: obseden z uspehom

Negotov kozorog je prava bomba egoistične energije. Ne preneha se hvaliti o svojih dosežkih in poskuša biti vedno boljši, kot so drugi. Morda zna celo sabotirati uspeh drugih, samo zato, da bi povzdignil sebe. Obseden je s tem, da je številka ena. Če kozorog razume, kdo je in kako daleč je prišel, je hvaležen za vsako priložnost, ko se lahko česa nauči. Namesto da išče izhod, ko je treba priznati svoje napake, samozavestni kozorog to izkoristi kot novo priložnost, da postane boljša oseba.

Vodnar: skrivaj misli, da je najboljši

Morda se sprva ne zavedamo, kako krhek in velik je lahko ego vodnarja. Družbeni šarmer, ki morda sprva ne pokaže, da želijo biti najboljši, imajo v sebi skrito željo, da je boljši kot vsi ostali. Izogiba se vsem stvarem, ki so trenutno mainstream, in to samo zato, da se zdijo bolj edinstveni in posebni. Morda bo kritiziral priljubljeno glasbo in zviška gledali na vse resničnoste šove. Uživa namreč v misli, da je pametnejši in globlji kot vsi ostali. To pa seveda ne velja za vse vodnarje. Vodnar z močno samopodobo ima moč, da reši človeštvo. Pripravljen je žrtvovati vse, kar ima, če to pomeni, da bo svet lepši in boljši kraj.

Foto: Ben White Retrogradni Merkur bo v juniju in juliju močno vplival na teh 5 astroloških znamenj! woman-in-black-polka-dots-shirt-sitting-on-chair-3783802 6 čustveno najbolj nestabilnih astroloških znakov man-and-woman-embracing-4541710 Poletni horoskop 2020: tvoje življenje bo romantični film pair-3798371_1280 Rojeni v tem astrološkem znamenju, nimajo sreče v ljubezni · ·