Ukrivljen mezinec kot posledica uporabe pametnega telefona
Utrip mesta · zdravje & lepota

Napet vrat, sključena drža, telefonska rama, gube, moten spanec, ”WhatsAppitis” (vnetje kite zaradi položaja palca pri iskanju in pregledovanju aplikacij), zdaj pa se je na seznamu posledic pretirane uporabe pametnih telefon znašla še deformacija prstov! Specifična drža telefona namreč ukrivi mezinec. Je tudi tvojega? Hitro preveri, ali imaš zaradi držanja pametnega telefona tudi ti ukrivljen prst.

Zaradi pretirane uporabe pametnih telefonov davka ne plačuje le naše družabno življenje, temveč tudi zdravje. Naslednja na seznamu posledic ekscesne rabe teh pametnih igračk je deformacija prstov, natančneje mezinca, k čemur pripomore specifični način držanja telefona. Številni ljudje tako že poročajo o ukrivljenih mezincih, ki jih povzročata položaj prsta in teža telefona, ki jo nosi. Številni so svoj ”iznakaženi” prst že delili na družbenih omrežjih.

PREBERITE ŠE: Tehnološko razstrupljanje: 7-dnevni načrt za odvajanje od pametnega telefona

Poškodba mezinca zaradi uporabe pametnega telefona v nasprotju z drugimi poškodbami ni nevarna. Na dolgi rok pa pretirana uporaba telefona lahko vodi v osteoartritis (najpogostejšo obliko artritisa, ki prizadene predvsem hrustanec), saj se hrustanec med členkoma prsta deformira. To ne pomeni, da morate prenehati uporabljati pametni telefon, zato pa se je treba izogibati pisanju dolgih sporočil vsak dan. Kot pri vsem je tudi tu ključ v zmernosti, in nimate se česa bati.

Ukrivljen mezinec kot posledica uporabe pametnega telefonaOdpri galerijo
MAPO - lepotna maska s povezljivostjo Bluetooth MAPO: Bluetooth lepotna maska za obraz Maček po novem letu Kako pregnati (alkoholnega) mačka hitro in učinkovito? Vadba Viktorijinih angelčkov. Treniraj kot Viktorijini angelčki: 20-minutna vaja za popolno postavo Domače zdravilo za vneta ušesa Domače zdravilo za vneta ušesa – slana nogavica