Tekmovanje za najgršega psa na svetu 2016
V zraku · buzz buzz

Najgrši pes na svetu 2016 je … stari znanec oz. znanka. V kalifornijskem mestu Petaluma je pred dnevi potekalo že 28. tekmovanje za najgršega psa na svetu, katerega vodilo je, da ni pomembna zunanja, pač pa notranja lepota, kot vedno znova poudarjajo organizatorji. Tokrat si je (ne)laskavi naziv priborila mala SweePee Rambo, železni repertoar tekmovanja, ki ji je po letih poskusov končno uspelo sesti na tron in postati uradno najgrši pes na svetu.

Tako kot je častno vsako delo, je časten tudi vsak naziv. Najgrši pes na svetu je zato precej laskavi naslov, zategadelj ni čudno, da je konkurenca zares ostra. Nedavno je potekal že 28. izbor najgršega psa na svetu. V ameriškem mestu Petaluma so se na kupu spet zbrali lastniki psov grdobcev, ki so upali, da se bo njihov nenavadni kosmatinec okitil z lento najgršega psa. Tam je bil tudi večkratna udeleženka, drobna SweePee Rambo, zvezda stalnica tega tekmovanja.

Lani je bila prva spremljevalka, letos pa ji je vendarle uspelo uradno postati najgrši pes na svetu.

PREBERITE ŠE: To so uradno najgrši psi na svetu

In kaj žirija upošteva pri izboru najgršega psa na svetu? Prvi vtis, naravno grdoto, nenavadne značilnosti, osebnost, prav tako pa vračuna tudi odzive občinstva. Krono uradno najgršega psa na svetu je 17-letni SweePee Rambo predala mešanka med pitbullom in ovčarjem Quasi Modo, ki je slavila lani. Zmagovalka je sicer mešanka med kitajskim golim psom in čivavo. Psička je starostno oslepela, a kot pravi njen lastnik, Jason Wurtz, ki jo je prvotno kupil svoji ženi, po ločitvi pa obdržal, ne s slepoto, še manj pa z njenim videzom nima težav. ”Zadnja leta sem imel kar nekaj deklet in vse so bile ljubosumne na psičko,” je SweePee Rambo na dušo popihal njen skrbnik.

Tekmovanje za najgršega psa na svetu 2016Odpri galerijo
Red Bull Dinghy Derby je dirkanje s čolnički rezervirano samo za najbolj drzne. Red Bull Dinghy Derby 2016 – dirkanje s čolnički, bolj divje od motokros dirke! Igralci za filmskimi maskami Kdo so igralci, ki se skrivajo pod kultnimi filmskimi maskami? SkySlide – stekleni tobogan visoko nad tlemi SkySlide – stekleni tobogan 305 metrov nad tlemi! Thalasso Spa Lepa Vida Nagradna igra: Thalasso Spa Lepa Vida ·