Vina Palmieri
Utrip mesta · kulinarika

Podjetje Palmieri je na platformi IndieGoGo zagnalo kampanjo množičnega financiranja, s katero želijo na tujih trgih predstaviti serijo prestižnih desertnih vin. Gre za edinstvene refoškove deserte, v katere so s pomočjo kuharskega mojstra Gorazda Potočnika vkomponirali slovenski med, burbonsko vaniljo in beli tartuf.

Palmieri, ki svojo poslovno zgodbo gradi na petstoletni tradiciji oljarstva v družini solastnice podjetja, Sabrine Palmieri, je v lanskem letu na domače tržišče poslal prve steklenice vina, oplemenitenega z domačim medom, rumom in gozdnimi borovnicami, vendar pa so že takrat načrtovali preprost refoškov desert povzdigniti na višji kulinarični nivo.

V sodelovanju s strokovnjaki in priznanimi kuharskimi mojstri so desert nadgradili s prestižnimi okusi in tako paleto svojih izdelkov dopolnili z refoškovim desertom z vaniljo in refoškovim desertom z belim tartufom. Medtem ko v medenem desertu izstopa mehak in opojen vonj medu, nežen vonj vanilje še poudari sadne note refoška. Najžlahtnejša inačica desertu prida prepoznavno aromo belega tartufa, ki uživanje v vinu spremeni v pravo čutno avanturo.

Ustekleničen čutni užitek

Pri pripravi desertnih vin ne uporabljajo aditivov ali ekstraktov, pač pa le naravne, povečini lokalno pridelane sestavine – iz tujine uvažajo zgolj stroke burbonske vanilje in gomolje belega tartufa, saj vanilje Sloveniji žal ne pridelujemo, belega tartufa pa pri nas ni v zadostnih količinah.

Na tuji trg s pomočjo množičnega financiranja

Slovensko kulinarično inovacijo so domačim in tujim sladokuscem premierno ponudili na platformi za množično financiranje IndieGogo, kjer so desertna vina na voljo po posebni promocijski ceni. Medeni in vaniljin desert je tako moč kupiti po ceni 20 dolarjev, prestižni desert z belim tartufom pa stane 25 dolarjev, za prve kupce pa so pripravili tudi posebne kombinirane pakete vin.

Kocke hrane Surova hrana v obliki 98 popolnih kock Priprava turške kave v vročem pesku Kuhanje turške kave v vročem pesku Foodograpfy Foodography – poslastica za gurmane in obsedence s fotografiranjem hrane 4613889440 5 sestavin za najboljše poletne smoothije ·