Infiniti QX50 z edinstvenim motorjem
Utrip mesta · mobilno

Še malo nas loči do bleščečih predstavitev avtosalona v Los Angelesu, kjer bo mogoče videti marsikaj zanimivega. Kot je že v navadi, nekateri proizvajalci pohitijo s tako imenovanimi dražilniki in kakšno malenkost razkrijejo že pred uradno predstavitvijo. Infiniti je bil glede svojega QX50 kar radodaren in tako že imamo nekaj podrobnosti o edinstvenem novem motorju.

Infiniti QX50 je prvi avtomobil na svetu, ki uporablja motor z variabilnim nivojem kompresije. To pomeni, da je 2-litrski turbobencinski motor zmožen samodejno prilagajati kompresijo v motorju. S tem lahko optimizira tako moč kot učinkovitost in ima isto količino navora, kot ga ima dizelski motor enake prostornine. Moč novega motorja je 268 konjskih moči in ima 380 Nm navora, kar pomeni, da je Infinitijev motor v tem trenutku na prvem mestu v razredu. Infiniti QX50 potrebuje od 0 do 100 km/h 6,3 sekunde, ima štirikolesni pogon in doseže maksimalno hitrost 230 km/h. V primerjavi s predhodnim 6-valjnim motorjem ima novi za kar 35 % izboljšano učinkovitost.

Sicer bo Infiniti QX50 (2019) zgrajen na popolnoma novi platformi, ki je za 23 % bolj toga, če jo primerjamo z aktualnim modelom. Opremljen bo z novim Nissanovim sistemom ProPilot, ki na avtocesti skrbi za samodejno zaviranje, pospeševanje in vožnjo po sredini voznega pasu. Novi Infiniti QX50 bo naprodaj kmalu po začetku prihodnjega leta.

PREBERITE ŠE: PROTOTYPE 9 – INFINITIJEV RETRO DIRKALNIK

Galerija slik: Infiniti QX50 z edinstvenim motorjem

Infiniti QX50 z edinstvenim motorjemOdpri galerijo

Električna deska Stark Mobility Električna deska Stark Mobility, ki je drugačna od drugih električnih desk GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept GMC Sierra 2500HD All Mountain Concept: nikoli več ne boste obtičali v snegu XING Mobility Miss R XING Mobility Miss R bo prvi superelektrični avtomobil na svetu Teslin pick-up? Tesla na skrivaj izdeluje še pick-up? · · · ·