Top-Five-Bad-Reading-Habits-You-Should-Avoid-At-All-Costs
Kulturni izbor · knjige

Vsem se nam je že zgodilo, da smo pri kakšni knjigi komaj prilezli do zadnje strani, ali pa smo celo obupali že na sredini. In ni naključje, da gre ponavadi za tiste knjige, ki imajo več kot 300 strani. Da boste naslednjič vedeli, koliko časa boste potrebovali od starta do finiša, vam predstavljamo infografiko, ki prikazuje, koliko časa potrebujemo, da preberemo najbolj popularne knjige na svetu.

Kalifornijsko podjetje Personal Creations, ki se sicer ukvarja s prodajo daril, je ustvarilo infografiko, ki prikazuje, koliko časa potrebujemo, da preberemo najbolj popularne knjige na svetu. V infografiko so vključili 64 knjig: od Sofoklejeve Antigone pa do del Shakespearja, Paula Coelha, Jane Austen, Dostojevskega in bolj modernih klasik kot sta Harry Potter in Igra prestolov. Izračun časa je temeljil na predpostavki povprečne hitrosti branja ljudi: 300 besed na minuto.

PREBERITE ŠE: Haruki Murakami decembra z novo knjigo “The Strange Library”

Pred branjem naslednje knjige zato spodaj preverite, za koliko časa se boste zaprli v sobo!


PicMonkey Collage 10 knjig pri katerih boste imeli med branjem občutek, da ste na potovanju Ustanovni člani Društva VLU: Anja Rošker, Žan Žveplan in Sandi Jesenik Društvo VLU – društvo vsestranskih literarnih ustvarjalcev Haruki Murakami Haruki Murakami decembra z novo knjigo “The Strange Library” lenakovr Not That Kind of Girl – avtobiografija Lene Dunham, glavne junakinje serije Girls · ·